Guvernul Romaniei din bloggeri

Pentru că ţara trece prin clipe grele şi noi am fost mereu alături de ea, e cazul să n-o lăsăm de izbelişte şi să încercăm un guvern al bloggerilor, pentru că, nu-i aşa, ne potrivim perfect şi cum la guvernare n-a fost niciodată cineva potrivit, ia să vedeţi voi cât de bine se potrivesc bloggerii în guvern. Ca să avem un guvern al nostru, e musai ca şi preşedintele să fie dintre noi aşa că preşedintele în acest caz ar fi:

zoso -care nu va mai răspunde la acest apelativ decât atunci când îi va suna linia directă (rosie) cu guvernul lui, în rest, pentru popor el va fi Vali Petcu pentru că aşa îi stă bine unui preşedinte, să aibă nume şi prenume. Am vrut iniţial să-l aleg pe Cabral (pentru ca-i  un pic mai diplomat ca zoso, dar s-ar fi crezut că mă iau după americani, aşa că am renunţat) şi în felul ăsta i-ar fi rămas lui zoso postul de  prim ministru unde s-ar fi potrivit mănusă, dar aşa, aştept încă propuneri pentru un prim ministru capabil să-i strunească pe blogerii cu care-şi va forma următorul cabinet:

VisurâtMinisterul Apărării

Sebi are puşti, pistoale, îi place lupta, ştie să tragă, deci e pregatit.  Doar nu credeati că el a facut doar pentru placerea personală toate investiţiile astea. Fotoliul e al lui fara nicio îndoială.

ArhiMinisteru Transporturilor

Va termina cu siguranţă în timp record cel puţin Autostrada Soarelui. Are el nişte interese majore, ca drumul Bucureşti-Constanţa să fie lin. Şi-ar lua apoi o maşină bună şi ca să nu se enerveze, va termina si autostrada suspendată a lui Oprescu. Cum, la asta nu s-a început încă lucrul? Arhi, va fi mai greu dar şi când totul va fi gata…

Bobby VoicuMinisterul Turismului

Omul s-a apucat deja de treabă, nici aici nu cred că aveti ceva de comentat. Cu Bobby la turism vor ajunge mănăstirile mai cunoscute decât cluburile.  Turiştii români vor fi primi care vor afla că Sarmisegetuza e undeva  în Romania şi asta nu de azi de ieri.

Blogatu – Ministerul sănătaţii

E doctor, nu? Ar face review-uri pentru toate centrele sanitare din ţară şi apoi le-ar publica pe blogatu.ro Pasul doi ar fi să facă link-exchange cu pacienţii romani pe care îi va trimite să se trateze în străinătate, urmând ca la schimb, să vină ăi din străinătăţuri să se trateze la noi.

BucurenciMinisterul mediului

În felul acesta, Ministerul mediului ar avea pentru prima dată buget. Mai mult, ministrul ar şti şi ce să facă cu banii. Dragoş i-ar propune ca maşină de serviciu lui Arhi, un automobil ecologic mişto şi astfel cei doi poate vor îngropa securea războiului. Asta aşa că-mi sunt mie dragi amândoi.

Bad pitzi Ministerul Culturii

Primul lucru in calitate de ministru, bad pitzi va scoate cuvântul piţipoancă din vocabularul romanilor şi va schimba numele www.pitzipoanca.org în www.nimeni.ro. Apoi îl va ajuta pe Bobby cu mănăstirile, îi va trimite forţă de muncă proaspătă şi voluntară.

siblondelegandescMinisterul Educaţiei, desigur. Păi n-ar şti ea, Miruna, să facă blondele să pună accentul pe educaţie? N-ar fi astfel Romania, ţara cu cei mai bine pregatiţi oameni din lume? Când spun asta mă refer la faptul că femeile sunt multe şi majoritatea blonde,  la noi.

Dojo Ministerul Comerţului

Ramona e cea mai potrivită pentru postul ăsta, ea a fost şi angajat şi patron, o perioadă chiar în acelaşi timp, e un om chibzuit şi cred că ar face treabă bună la comerţ.

Manafu -Ministerul Comunicaţiilor Cristi este maestru în astea. Ei bine, nu chiar în astea, dar se adaptează repede că-i uns cu toate alifiile şi-i ştie pe toţi.

Am obosit, greu mai e domnule să faci  un guvern, da odată pusă la punct chestia asta, treaba în ţară (fie ea doar a bloggerilor) va merge ca pe roate de gip alb. Mai am şapte  ministere şi postul de prim ministru. Cer ajutor. Cine s-ar potrivi şi de ce? Singura condiţie este ca cel sau cea nominalizată să nu fi fost mai întâi “vedetea” şi apoi blogger. Nu-i corect. Nu-s de-ai nostri. Ne mai trebuie aşa:

Update


Buddha -Ministerul justitiei Ei ia să vedeţi voi, cum vine el Alexandru cu mâinile goale şi face ordine în groapa de gunoi a dosarelor nerezolvate ale justitiei române. Aştept rezultate spectaculoase.

Simona Tache – Ministerul de interne

Obişnuită cu rozul din cazarma ei, Simona e obişnuită să  lucreze cu cadrele şi rea cum e, îi va struni pe alde Garcea cu o mână de oţel. Sau două. Mâini. Aceştia din urmă nu vor mai primi şpagă sau dacă nu se poate altfel, banii primiţi vor fi vărsaţi intr-o groapă pe care o vom acoperi cu pământ, pentru că, nu-i aşa, trebuie să lăsăm şi noi ceva urmaşilor noştri.

Andrei Roşca -Ministerul de externe Personal i l-aş fi dat lui bad pitzi să o ajute la cultură, dar a avut si şefu’ mare o preferinţă şi zic să i-o respectăm. Oricum, Andrei se va  descurca onorabil că-i om umblat.  Io dăm şi pe cireaşa consilieră, că ei îi place să cunoască lume din extern, ca să zic aşa.

Clickio – Ministerul finanţelor La Ionuţ m-am gândit de la început să-i rezerv un fotoliu de ministru, uite că acum are şi susţinători, mai ales că dumnealui învârte deja bugete mari pe degete.

Criserb– Ministerul dezvoltarii Pentru că am si eu nişte simpatii obligaţii şi Cristi se potriveşte mănuşă la dezvoltare, mai ales că nu am auzit niciodată că s-ar face ceva treabă aci, la ministerul ăsta.

Ariel -Ministerul tineretului şi sportului Propus de mulţi cu merite recunoscute, Ariel are să facă treabă bună la sport şi turism mai ales dacă-şi ia şi ceva consilieri ca ajutoare. Vezi că am aici un băiat dornic să dea o mână de ajutor, dezinteresat.

Dragoş Novac -Ministerul Economiei La propus cineva la finanţe, da’ zic că-i mai bine pentru ţară, ca el să privească economia în ansamblu şi să vedem ce iese.  Că de ieşit, trebuie să iasă şi economia asta pe undeva.

şi bineînteles

Piticu– prim ministru Pentru că primul ministru nu trebuie să se priceapă la nimic, e important doar să aibă influenţă şi voi l-aţi propus pe Francisc (credeţi că l-am enervat destul?) atunci cel mai important om din guvern să fie el.

Dupa ce toate ministerele vor avea un şef, guvernul va trebui să fie votat de parlament. Cum cine-s  parlamentarii? Noi, restu’…

Acestea fiind spuse, să votăm zic:

[poll id=””]

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Asta acum. S-ar putea ca peste ceva ani să vorbim de lucruri serioase. 😀

(Visited 27 times, 1 visits today)
BogdiP

B.P. pentru Tineret si Sport. :p

Fost membru de salvamont, sportiv de semi-performanta(baschet si volei la echipa scolii in liceu, loc 3 judetean). De asemenea experienta de la Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei unde lucreaza cu tineri.

Florin Grozea

Ai dreptate: să nu fie vedetă întâi și abia apoi blogger! Atunci eu vreau postul de ’Dinu Patriciu‘ (să stau în spate și să trag sforile din Guvernul Bloggerilor).
Vorbesc serios.

mafia2laur

PT sport pune-l pe Ariel ca el merge mereu cu bicicleta si organizeaza Bikewalkuri. La finante desigur pe Dragos Novac, la justitie pe Buddha si restu gasiti voi. Prim ministru clar; Piticu

sorin

Ministerul tineretului şi sportului – il iau eu…Si asa ca tot incerc sa fac miscare cu oamenii…:). Hai ca fac repede campionat de fotbal, baschet etc:)

Apropo as face schimb intre Arhi si Bobby Voicu cu ministerele. Bobby e cu masinile, il bagam la transporturi, iar Arhi este cu turismul:)…

vaxaly

La Externe sa fie Gabi Macovei.(inethos.ro) a studiat relatii internationale si acum face un master pe drept international. Iar la ministerul dezvoltarii sa fie Sorin Tudor.

Cristian Andrei

Am experienta de marinar, am fost asta vara cu barca o ora pe mare pana la uimitoarea distanta de 300 de metrii de mal. Plimbatul cu “banana” pe mare se pune la CV? Vreau sa aplic pentru Sef de Stat… si taticul tuturor :))

EtcLaura

Mai bine lasam bloggerii unde sunt pt ca deja au inceput sa-si revendice ministere(priviti cate autopropunerii). Asa incepe totul de la o idee in gluma… “Succesuri” oricum!

nina

Mulţumesc tuturor pentru sugestii, hai că a ieşit de un guvern, numai bun de trimis spre validare în parlament.
@Innocente – pai zic să vorbeşti cu primul ministru 😀
@Florin Grozea- ok, tu îi iei locul lui Patriciu că aud că te ţine buzunarul, şi Fluture are postul rezervat.

Cei care nu apar în primul guvern al bloggerilor, să îşi vadă de treabă ]n continuare, că vorba lu’ Nea Mărin, “în doua trei milioane de ani, vine rându la toată lumea” 😀

darky

Mă, acum glumă sau nu, e o idee destul de bună.
Din punctul meu de vedere, bloggerii (cei prezentați în articol și-n comentarii, chiar și alții) ar conduce țara mult mai bine decât cei care sunt acum la conducere.

Ce, n-au studiat politica? Așa, și? Cine e mai bun, un om cu studii în politică, corupt și pe care-l doare numai de el, sau un om fără studii (în domeniul politicii) dar căruia să-i pese de țară, de populație, și cu idei bune pentru dezvoltarea țării!?

După cum am mai spus, mi se pare o idee bună. Nu știu cât de posibilă (realizabilă) este, dar de ce să nu încercați!?
Cum și ce fel nu știu, dar se găsesc soluții 😀

Canalia

Nu se poate!
Dati-mi si mie macar un mandat de secretar de stat! Ceva!!!
Stiu!!!
Primul ministru trebuie sa aiba o cancelarie! Vreau sa fiu seful cancelariei! Sunt familiarizat cu cancelariile, mereu eram chemat in cancelarie.

nina

@canalia- ai rabdare, nu mai cerşi posturi, dovedeşte că eşti bun şi vor veni şi recompensele. 😀

@vanda- hai să vedem, poate se poate…

@elena- validat!

Danny

Simpatica ideea ta de a imagina un guvern din bloggeri si vad ca intruneste si sprijinul atat de necesar dn partea “parlamentului” format din cititori.
Tot ce pot spera e sa ma calific si eu vreodata pentru un postulet,acolo. Pot incepe si mai de jos.

Ana.

eu vreau sa fiu geanta lu udrea. sau rochia cu stelute. sau vopseaua ei de la salonul de fitze. sau frizeru` lu` basescu. sau portaru de la palatul parlamentului. sau centimetru lu boc…aici chiar nu m-as chinui deloc sa fac fata.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.