Sfarsit de an scolar

Nu stiu cati dintre voi, simt ca se mai termina un an de scoala.  Eu simt la dublu. 🙂 Ieri s-au predat cartile, s-au incheiat si mediile (evident ca Sonia nu a avut carnetul de note la ea). Copiii asteapta vacanta mare, de parca n-ar mai fi fost niciodata in vacanta.

Numai invatatoarea parca nu vrea sa se opreasca. Le da in continuare teme, de parca ar fi in mijlocul semestrului. Au avut de scris pentru azi (ultima zi de scoala, maine e doar serbarea de inchidere) teme imense. 🙁

Imi amintesc ca in ultima zi de scoala, nici nu ma mai imbracam in uniforma. Ne duceam mai mult de forma la scoala, mai mult sa ne luam la revedere de la colegi si de la profesori. Vorbeam despre vacanta, despre ce are de gand fiecare sa faca, unde se va duce, etc.

Acum copiii vorbesc despre caietele pe care isi vor face temele de vacanta, despre ce program de scris vor avea in fiecare zi, despre recapitulari de materii.

In afara de cateva lecturi obligatorii pentru vacanta si de repetat din cand in cand tabla inmultirii (e musai sa o stii pe asta 😀 ), nu cred ca o sa le las pe fete sa faca ceva legat de scoala, in vacanta de vara. Daca tot e vacanta, barem s-o simta.

Poate gresesc si poate nu asa trebuie procedat, insa eu am vazut de aproape cat au muncit copiii astia tot anul scolar, cate probleme au rezovalt, cate texte au analizat (asta se face acum in clasa a-III- a)  si cred sincer ca au nevoie de cateva luni in care sa se gandeasca putin sau chiar deloc la scoala.

(Visited 904 times, 1 visits today)
Nicu

Sunt sceptic! Nina a scris asta? …sau a prins Sonia si/sau Iulia blogul mamei? 😀 .Bravo bre cred ca esti idolul lor dupa postul asta 😛

sabina

profesorul meu de romana din generala avea o problema cu gramatica.si pentru ca eu eram fata lu’ tata imi dadea de 3 ori mai multe teme.
si uite asa a analizat sabina intr-o vara TOATE verbele din “Fat-frumos si merele de aur”.
nu mai zic si de matematica(tre sa recunosc,si astazi mai mult de adunare,scadere,inmultire,impartire nu stiu sa fac).faceam cate 100 de probleme in vacanta de vara,plus lectura aferenta,bagata pe gat de fratele mai mare.
copil chinuit,ce sa mai…
si ca s-o scurtez,la fel ca tine as proceda si eu.doar n-o sa lasam scoala sa strice educatia copiilor,nu? 🙂

April

Felicitari si o vacanta minuntata fetelor.
Noi azi avem festivitatea de sfarsit de an, si vorba ta, au teme si pt maine 🙁
Lasa ca scot parleala in vacanta. Noi de obicei nu o lasam in vacanta sa faca teme, doar colo inainte de scoala cu vreo 10 zile.
Si noi asteptam vacanta mai ceva ca fata…si Nina, lasa tabla inmultirii pt scoala, nu are rost sa-si piarda vacanta tocind cifre.

coana zoitzica

mujer, e bine si asa, poate mai renunti totusi la ceva, ca daca fac totul acasa ce rost mai are sa mearga la scoala?
tu muncesti in concediu? 🙂
care este scopul temelor si in ultima zi de scoala? sa vezi cum mai stau parinti cu educatia? chiar ca scoala tampeste…. 🙂

nina

@sabina- subscriu la ce spui. Vezi tu esti mai tanara si trag concluzia ca chinuirea asta a copiilor in vacanta a inceput mai demult. Pe vremea mea scriam in ultima zi de vacanta cateva foi cu probeme, la care oricum nu se uita nimeni cand incepeam scoala. 🙂

@april- tu ma intelegi cel mai bine. Suntem de aceeasi parte a baricadei.

@coana zoitzica- Vorba lu’ mama: “Si prea multa scoala, strica, maica.” 🙂

nume de cod 29

Vacanta placuta fetelor! O merita!
Inca nu mi-am revenit, desi am citit de doua ori ca sa ma asigur ca am inteles bine. Matale ai scris postul acesta? Ptiu, sa nu te deochi, bre!!! Ai priceput care va sa zica, ca problema era la domnisoara, nicidecum la copii.
La asta foloseste vacanta, odihna, joaca, relaxare, gazon, piscina, role, priteni, biciclete… Chestii serioase deci! 😀

stelian

eu te sustin… copii trebuie sa se bucure de vacantele astea care nu tin la nesfarsit. O sa aiba timp sa-si toace creierii atunci cand o sa ramana cu 2 saptamani libere pe an

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.