Eu cu cine votez?

La 9 iunie 1910- A murit Ion Luca Caragiale,  considerat a fi cel mai mare dramaturg român şi unul dintre cei mai importanţi scriitori români.

Daca I.L.Caragiale ar mai trai in vremurile astea, azi ar fi murit cu siguranta.

Am zis ca nu scriu nimic despre votare, insa nu ma pot abtine. Nu, nu m-am trezit prea tarziu, stiu ca deja s-a terminat cu votul pentru Euro-Parlamentare.

Desi am fost constienta pana in ultima clipa ca trebuie sa merg la vot, m-am intrebat ca Cetateanul turmentat “Eu cu cine votez?”  si am ajuns la concluzia ca n- am cu cine.

Toata teoria cu hai sa votam pentru cineva, nu impotriva cuiva, a picat din start, pentru ca nu exista politician roman, care sa nu fie implicat direct sau indirect, intr-un scandal de coruptie sau mai stiu eu ce. Am luat apoi in calcul varianta de a vota impotriva cuiva. Am zis macar sa ne ferim de raul cel mai rau. Nu se poate. Raul e deja facut. Ne luptam cu morile de vant intr-o tara in care nici nu bate vantul.

M-am resemnat ca si majoritatea romanilor (> 70%) si nu m-am dus la vot. Macar asa am constiinta curata. N-am votat cu nimeni. Nu o sa am dreptul sa ma plang de nimeni.

Insa mi-am propus sa merg la vot, atunci cand Dragos Bucurenci va candida la presedentie. Stiu ca Dragos se fereste cat poate de politica, insa probabil ca va veni o vreme in care isi va da seama ca oameni ca el pot salva Romania.

Pana atunci insa,  nu ne ramane decat sa ne petrecem cat mai mult timp, ori in curtea noastra ori aiurea prin lume.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Nicu

Exact este foarte trist ca tu ca cetatean nu ai nici o culoare politica, ca te lasi in batia vantului si te duci si votezi impotriva, nu pentru.
Cat despre Bucurenci nu cred ca va candida vreodata la presedintie. E destul de destept sa-si dea seama ca ar trebui sa intre intr-un sistem corupt, pe care nu-l va putea schimba

April

Din pacate cei care sunt capabili sa faca ceva in tara asta stau deoparte…si pe buna dreptate. Cu o floare nu se face primavara iar posibilitatea de-a deveni buruiana e foarte mare intr-un camp de balarii.

nina

@Nicu- e simplu deci, el nu candideaza, eu nu votez. 🙁

@April- Ai dreptate, dar ma gandesc ca-si va forma un cerc de oameni integri, cu care sa intre in politica, nu asa de unul singur.

Nicu

@ Nina

Mie imi plac minunile, asa ca sa dea Dumnezeu sa candideze sa iasa Bucurenci presedinte sau oricare om care ar putea sa faca ceva in Romania.

Cristina

Ar trebui infiintat un partid nou al celor care nu se duc la vot si sigur ar iesi castigatori :D, nici noi nu am fost la voi

coana zoitzica

eu am o scuza ca nu am votat si crede-ma ca este foarte buna.
dar nu uita ca trebuiau votati cei care ne reprezinta in fata europei, ori tocmai sa nu ajunga acolo un alde jiji si medicament trebuia sa mergi.
singura mica satisfactie este ca acum jiji este pe banii nostri, iar cand va deschide pliscul … oricine poate sa i-l inchida cu asta … ca nu e mai “e” banii lui. 🙂

coana zoitzica

dar ca n-ai fost la vot si ai preferat gratarul si te-ai minunat cand ai auzit ca jiji, vadim si eba au intrat in pe nu ti-ai facut mea culpa?
nimeni nu-i perfect, dar unii sunt mai putin imperfecti decat ceilalti.

mihai

da’ zic si io – ca romanu’ impartial – de ce nu isi face Dragos partid ? oameni destepti si morali s-or mai gasi prin tara asta, n-or fi emigrat toti.

geronimus

politica nu este destul de funky, de cool pentru bucurenci, imi pare rau, n-o sa-l vedeti la presedintie vreodata

nina

@Mihai- cred ca stie cam care-i treaba cu politica si nu vrea sa se bage deocamdata.
@Geronimus- fix asa gandeam si eu inainte sa-l cunosc. 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.