Film de Oscar

Aseara am vazut Slumdog Millionaire si mi-a placut maxim. Desi multa lume spune ca povestea e trasa de par, eu una cred ca, cu siguranta fara un dram de noroc, viata noastra a tuturor nu numai a eroilor filmului, ar fi cu totul alta.

Sudip Mazumdar un jurnalist indian care a trait pana in urma cu 35 de ani intr-o mahala din india spune despre personajul din film: “Jamal, personajul principal din filmul Slumdog Millionaire a reuşit să scape prin metoda specifică cinematografiei, prin intermediul iubirii adevărate, a curajului şi a norocului. Oamenii continuă să ridice în slăvi prezentarea realistă din film. Dar nici vorbă de aşa ceva în realitate. Viaţa de mahala este ca o închisoare. Te jefuieşte de încredere în faţa celor bogaţi şi privilegiaţi. Îţi fură demnitatea, îţi omoară ambiţia, îţi limitează imaginaţia şi te schilodeşte din punct de vedere psihologic de fiecare dată când păşeşti în afara zonei tale de confort reprezentată de cartierul unde locuieşti”.

Ok, dar el cum se a reusit? O sa spuna ca el  e un caz special.

Filmul descrie intradevar viata deloc roza din mahalaua indiana, dar nu numai in India exista asta si e bine de stiut ca exista. Ca de filme cu bogatasi si fitze, eu una m-am saturat.

Oricum  ar fi, filmul trebuie vazut. Parerea mea e ca merita.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Nina

@Ionut- dupa parerea mea, da si le merita. Mie mi-a placut mult si muzica, chiar daca de obicei nu ma dau in vant dupa muzica lor.
@eQuilibru- nu esti singurul care spune asta. Acum depinde si ce gen de filme apreciezi tu. Eu de exemplu am vazut in fiecare an ce filme au castigat Oscarul si nu mi-au placut mereu peliculele care au castigat. De data asta insa, mi-a placut si felul in care a fost spusa povestea si mai ales felul in care a fost prezentata viata fratilor din mahalaua indiana. Faza in care ala mic a ales ca merita sa se umple de kkt pentru un autograf a fost geniala. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.