Dezbatere de dimineata la birou I

Se discuta despre pensionarii care lucreaza in continuare la stat. Sunt pareri pro si contra argumentate sau nu. Personal, sunt de acord cu decizia guvernului. Unii spun ca pensia ti-ai castigat-o prin munca si banii aia ti se cuvin. Ok, odata cu pensia ti-ai castigat si dreptul la odihna. Daca vrei sa lucrezi in continuare, inseamna ca renunti la odihna, deci si la pensie, o perioada 🙂

In majoritatea cazurilor pensia celor care lucreaza este mai mica decat salariul lor din prezent, dar sunt si cazuri in care situatia sta invers.

As vrea sa stiu ce se intampla in situatia in care cineva renunta la salariu, ramane cu pensia, dar isi iubeste jobul atat de mult incat vrea sa vina in continuare la serviciu, moka. Colegii mei zic ca nu exista cineva care sa faca asta. Aici discutia este foarte aprinsa. Se vorbeste despre profesori si actori 😀 .

(Visited 30 times, 1 visits today)
nina

@andrei – eu cred ca daca renunti de buna voie la un drept ( odihna) si vrei sa fii om al muncii ” la stat” in continuare, inseamna ca poti sa renunti la pensie, e ca si cum te-au scos prea devreme la pensie, nu?

Tzontzyca

cine se mai duce la servici moka?nu cred ca iei pensia, te duci la servici si nu mai iei salariu.Si eu cunosc o babuta care a fost asistenta la Spitalul 9 zeci de ani … a intrat la pensie (cu o pensie destul de maricica )se descurca doar cu banii din ea (era singura – domnisoara chiar :)) serios!!) dar nu a vrut sa stea acasa ca se plictisea … a mai tinut-o cativa ani buni cu serviciul si cu pensia … si nu stiu ce facea cu banii … dar tot lua si salariul

nina

@tzontzyca- eu cred ca or sa fie 2-3 si din astia, ceva de genul, volunariat, daca ti-e drag ce-ai facut, vrei sa faci in continuare si te tin puterile 😀

Darael

Sistemul este de vina. Amesteca lucrurile.
Cine cotizeaza, are dreptul sa primeasca pensie. Ca este de stat sau particulara, nu conteaza. Deoarece i s-au laut bani, inseamna ca a cumparat acest drept.

Cat despre muncaeste treaba fiecaruia daca munceste sau nu. Si cat munceste.
De ce sa sa condamnam un om la 60 de ani sa stea ? Poate stie sa faca ceva, poate stie sa faca mai mult si mai bine decat unul de 25. (se poate si invers, si atunci trebuie eliberat locul pentru cel mai bun)

Problema este ca se amesteca lucrurile.
Si ca nu am invatat ca valoarea si competenta sunt prioritare.

Ce se face acum este o incercare pompieristica a “bocilor” de a avea cheltuieli mai mici la buget. Este inca o dovada ca nu sunt pregatiti pentru functia pe care o au. Dar este explicabil – ei nu sunt acolo sa ” NE serveasca” ei se ocupa sa “SE serveasca”…..

Daca ar fi dupa mine, oricine poate sa munceasca ar fi liber sa o faca.
La 10 slujbe daca il duce cureaua. Dar sa munceasca nu sa se faca – e o mare diferenta. Dar cine sa ii verifice ? Aici e buba, marea buba a Romaniei.

nina

Am auzit acum ca Ministerul Sanatatii face cerere sa se faca o derogare de la ordonanta pentru sistemul sanitar. Sunt probleme mari, mai ales in mediul rural. Orice decizie de genul asta, nu poate fi privita doar ca buna sau rea, alba sau neagra.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.