Ce va fi?

Se ingroasa gluma. Isaccea 2 s-a inchis. Or sa moara si puricii de pe pisica de frig. Caldura din casa va scadea, presiunea de la aragaz la fel. Gazprom zice ca va rezolva. Azi am vazut o masina plina cu lemne si ma gandeam “oare cine se mai incalzeste in Bucuresti cu lemne?” , habar nu aveam ce norocos e omul ala 😀

“Gazprom sistase din 1 ianuarie aprovizionarea cu gaz a Ucrainei, in lipsa unui acord asupra pretului pentru livrarile din 2009 si asupra datoriilor ucrainene.
Moscova furnizeaza 40% din gazul importat de europeni, iar 80% din acesta tranziteaza Ucraina. Intre timp, 65,3 milioane de metri cubi de gaz destinat europenilor au disparut din conductele ce traverseaza Ucraina, a declarat luni seful grupului rus, Aleksei Miller, in cursul unei intalniri cu premierul Vladimir Putin, scrie NewsIn.

Intrebat de Putin ce masuri intentioneaza sa ia pentru a pune capat acestei situatii, Miller a vorbit despre o “propunere de a reduce volumul de gaz livrat la frontiera ruso-ucraineana echivalenta cu ceea ce s-a furat”. “Incepeti sa il reduceti de astazi”, a raspuns Putin.

“Vom face tot ce vom putea pentru a compensa gazul lipsa, prin
cresterea livrarilor prin Belarus si Polonia”, dar si prin Turcia, a adaugat
Miller, anticipand noi scaderi ale volumului de gaz pe viitor. El a precizat ca Gazpromul ar putea compensa gazul lipsa pentru Europa prin obtinerea de hidrocarburi de pe “pietele internationale”. Factura ar urma sa fie trimisa Ucrainei, a spus el.”

Sursa

(Visited 22 times, 1 visits today)
ingineru

Nu se va intampla nimic. E doar un nou episod de santaj marca Rusia. Dupa ce mai scade doua zile presiunea o sa mearga romanasii umili la rusi, cum fac de 500 de ani, sa le dea bir mai mare. Situatia e aceeasi. Marii domnitori romani plateau bir in stanga si in dreapta ca sa nu fie omorati in razboaie, acum platim ca sa nu fim omorati de frig.

Copila blonda

chiar azi le ziceam alor mei ce bine au făcut că m-au ascultat şi n-au dărâmat sobele! mie îmi e dor de căldura aia… să mă lipesc toată de sobă… nu-mi plac caloriferele, mai ales cele rrrreci :((

nina

@copila blonda – sa speram ca n-or sa fie rrrrrreci . Ai mei la tara, au inca sobe, pe care chiar le folosesc. Si mie imi place sa stau ” la gura sobei” 🙂 Bine ai venit!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.