Jurnal de consilier local- săptămâna 137

Probabil acesta va fi cel mai târziu publicat jurnal. Încep să îl scriu pe drumul spre casă, venind de la Târgoviște, pentru că weekendul ăsta nu am fost aproape deloc consilier local, chiar dacă azi noapte, în mijlocul nunții la care participam, mă uitam pe amendamentele la buget pe care colega mea Mihaela Văcaru le-a formulat ieri (practic, le-a terminat târziu în nuntă noapte).

Săptămâna asta am avut două convocări de ședințe de Consiliu Local, una extraordinară pentru luni și alta ordinară pentru joia viitoare. Adică vom avea săptămâna viitoare, cel puțin, două ședințe de CL.

Cea de mâine, extraordinara, are un singur punct pe ordinea de zi, se presupune că e unul urgent, și anume rectificare de buget. Explicația urgenței, pe care am primit-o în ședința de comisie de buget, care a fost vineri, este că trebuie semnat cât mai repede un contract pentru o finanțare pe POIM, prin care se vor achiziționa utilaje pentru salubritate. Sau poate insule pentru colectarea selectivă. Sau altceva. Poate vom afla mâine în ședință mai exact. Poate.

Despre ce schimbări se mai fac în buget de data asta nu vă mai spun, ce trebuie musai să ținem minte și să nu uităm peste câțiva ani de unde ni se trage: anul acesta putem folosi credite de angajament (adică putem da drumul la lucrări) de 3,3 miliarde de lei, dar avem bani să plătim (din buget, credite, finanțări externe) doar 1,2 miliarde. Diferența o vom plăti noi toți în anii viitori, când vom ajunge probabil în situația PMB-ului din 2020, pe care Firea a lăsat-o atunci în niște datorii imense.

Evident că și de data asta vom avea amendamente la proiect, vă spuneam la început că le-a scris Mihaela până sâmbătă târziu, dar, și asta e cea mai mare frustrare a mea, consilierii celorlalte partide nu numai că nu le aprobă, dar nici măcar nu încearcă să le înțeleagă. Știu că e greu, sunt cifre, trebuie să știi de unde să le iei, cum să le aduni și de unde să le scazi, dar amendamentele vin și cu explicații și cu argumentări, cum ar zice poetul, cuvinte ușor de înțeles. Măcar pe ele să le înțeleagă. În fine…

Pentru ședința ordinară de joi avem 59 de proiecte pe ordinea de zi, de la donații de terenuri și asocieri între S3 și S4, la modificări de indicatori economici pentru 33 de obiective de investiții și majorări de indemnizații pentru membrii CA-urilor societăților primăriei, precum și altele pe care le puteți, desigur, citi și voi aici.

Probabil e cel mai scurt jurnal din 137 și nici multe despre săptămâna încheiată n-am scris, dar abia am ajuns acasă, iar între timp am fost și să votez candidații USR Sector 3 care să ne reprezinte la Congres. Acum aș vrea să dorm 24 de ore, dar în nici 10 începe o nouă zi de muncă, așa că închei aici jurnalul acesta și promit să scriu mai multe săptămâna viitoare.

Mai avem de parcurs 71 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 41 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.