Jurnal de consilier local – săptămâna 100

Da. Am ajuns la săptămâna 100 și chiar dacă v-ați fi aștepta să fie ceva special cu ea, vă zic eu, de aici din mijlocul acțiunii, că nu-i momentul să facem bilanțuri. Cred că cel mai cinstit e să luăm săptămâna așa cum a fost. 

Luni – Aș vrea să vă zic două vorbe despre cum a fost la aniversarea ACS LifeGames București. Este vorba de un club sportiv de volei care în parteneriat public privat, au sărbătorit anul acesta 7 ani de activitate. Eu vă zic sincer că mă bucur mult să văd oameni implicați, atât din mediul privat cât și din cel public (cu accent pe directorii de școli), oameni care înțeleg că dincolo de orice câștiguri financiare, tipul de educație pe care o primesc copiii prin sport nu poate fi egalat de nicio tehnologie. A fost o aniversare frumoasă în care am văzut copii care s-au bucurat împreună cu antrenorii lor de o după- amiază minunată, au dansat, s-au jucat, s-au felicitat unii pe ceilalți și au promis că se vor ține de sport. 

Marți – În România, la fiecare 9 zile, un bărbat își omoară partenera. Nu toate cazurile ajung la știri, dar toate sunt tragice și lasă în urmă traume greu de vindecat. În acest context, vă rog să vă notați în agenda că duminică, 23 octombrie, de la ora 15:00, are loc Marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!”, organizat de Punctul de Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor. Punctul de pornire este Piața Universității. Aveți informații aici în evenimentul de pe FB. M-aș bucura mult să ne vedem acolo și să încercăm prin acțiunile noastre să oprim, casă cu casă, violența de orice tip. Personal, mă gândesc la modul cel mai serios, ca în următorii ani să mă implic mult mai mult în activitățile de reducere a fenomenului violenței domestice.

Miercuri – Azi am primit convocatorul pentru o nouă ședință de Consiliu Local, marțea viitoare. Avem 37 de proiecte pe ordinea de zi și o suplimentare a acesteia cu încă 4 proiecte. Vedeți toate proiectele aici, avem măriri de salarii, rectificare de buget, premieri și multe proiecte revenite pentru care ne dăm votul iar și iar.

Am și o veste pentru părinți, da, va intra la vot și aprobarea derulării și finanțării programului Școala după Școală.  L-am primit cu 15 lei/zi/elev pentru masă și 20.000 lei/unitate de învățământ pentru materiale auxiliare de lucru. Ce ziceți, e mult, e puțin, e bine? 

Joi – Tot pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare avem un proiect care prevede locuri de joaca pentru copiii cu dizabilități amenajate în două parcuri din sector. Dacă echipamentele care vor fi montate vor fi unele  incluzive (adică pot fi folosite și de copiii cu dizabilități, dar și de cei fără) și nu va fi vorba de niște locuri de joacă izolate, în care doar copiii cu dizabilități se vor juca, separați de ceilalți copii, atunci ar fi excelent. Din proiect lucrurile nu apar așa și chiar dacă e doar un pilot ar fi excelent să-l pornim cu dreptul. Să dai posibilitatea unui copil care nu s-a jucat niciodată să facă asta printre ceilalți copii este un lucru minunat. Haideți s-o facem așa cum trebuie!

Vineri – Azi a fost ședință la Comisia 6, am avut de avizat două proiecte, din care unul e cel de care v-am povesti la ziua de ieri. Și tot azi am stat de vorbă cu o comunitate de părinți ai copiilor cu dizabilități, dar și cu câțiva copii. Dap, cu toții își doresc ca cei mici să se poată juca și bucura de copilărie la fel ca ceilalți copii. 

Sâmbătă – Petrec cu familia sfârșitul acesta de săptămână la Brăila, la părinții mei. Singurul regret pe care l-am avut în weekend a fost că nu am putut fi alături de colegii mei la activitățile prilejuite de săptămâna sportului. Înțeleg că toată lumea a făcut mișcare weekendul ăsta și îmi doresc ca asta să nu fie doar o activitate ocazională, ci un obicei cu drepturi depline în viețile noastre. 

Duminică – azi am plecat spre București și cum în drumul nostru trecem de fiecare dată prin  Gemenele, unde admirăm din mașină un parc eolian dat în folosință prin 2013 , am zis că e cazul să-l vedem mai de aproape și, în conexul actual, să-i acordăm respectul cuvenit.

Acum ca să închei, vă reamintesc că mâine dimineață, în intervalul 8:30-12:30, avem o nouă acțiune de donare de sânge, organizată de viceprimarul Lucian Judele, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Ministerul Sportului, Evenimentul va fi găzduit de ParkLake Shopping Center la etajul 1. Vă așteptăm!

Mai avem de parcurs 108 săptămâni. Să fim bine!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.