Jurnal de consilier local – săptămâna 89

E duminică dimineață devreme și scriu în timp ce mașina se îndreaptă spre graniță. Avem în față un drum lung care îmi permite să scriu pe îndelete, dar nu să public ușor. Internet vom avea poate diseară, undeva într-un colț de Istanbul.  Sau poate nu chiar colț. 

Luni – De obicei, săptămâna premergătoare vacanței e foarte aglomerată, de parcă ne apucă atunci hărnicia și vrem să rezolvăm tot ce am cam neglijat în ultima vreme. Nici de data asta n-a fost altfel, am sperat până în ultima clipă că vom lăsa totul complet rezolvat la firmă. Ne-a ieșit. 

Marți – azi am fost cu Eugen Matei, colegul meu, consilier și el,  la o întâlnire  cu câteva reprezentante ale unor ONG-uri, deputata Oana Țoiu și Mihaela Ștefan, viceprimărița de la Sectorul 6, care au toate experiență în implementarea proiectelor legate de igienă menstruală, absorbante și workshopuri cu copiii. A fost o întâlnire care ne-a mai spulberat din mituri și temeri, care ne dă speranță că avem în ei (organizații, profesori, elevi) niște aliați, împreună cu care vom duce la bună implementarea HCL 284/30.06,  proiectul ”Împreună pentru fete” aprobat săptămâna trecută și la Sectorul 3. 

Miercuri – Azi a început votul pentru președintele partidului.  Cred că a fost prima dată când m-am bucurat de vot, a trebuit să mă gândesc care-i după părerea mea cel mai bun dintre candidați, pentru că buni erau mai mulți. Am avut de ales dintre oameni pe care îi respect și sunt aproape sigură că oricare din ei va câștiga, va avea extrem de multă responsabilitate de dus. La ora la care voi publica acest jurnal probabil vom ști cine merge în turul doi sau cine este deja președinte, dar cum spuneam, oricare va fi, va avea de muncă. Mult!

Joi – Azi a fost ultima zi la serviciu și nu s-a terminat chiar devreme pentru noi, deși fetele glumeau că fiind ultima zi ar fi bine să plecăm și noi mai devreme. Ele au plecat ca de obicei la 16:00, noi pe la 21:00, dar măcar urmau 11 zile e concediu și parcă altfel termini treaba când te gândești că mâine pleci în vacanță. Bine, nu era chiar mâine, dar cine se mai uită la o zi două. 

Vineri – azi am primit convocatorul de ședință. Joia viitoare vom avea din nou ședință de Consiliu Local, prima de luna asta. Viceprimarul PNL și-a dat demisia din funcția de consilier local și implicit din cea de viceprimar, așa că cel puțin o ședință vom fi doar 29 de consilieri validați în Sectorul 3. 

Sâmbătă – M-am uitat pe proiectele de pe ordinea de zi. Construcția din Parcul Pantelimon ajunge la 160 milioane și  a venit iar la aprobat studiul de oportunitate privind delegarea contractului de gestiune a complexului acvatic. Avem și o majorare de capital social la Smart City pentru că în martie anul trecut a primit un împrumut neaprobat de acționari de la Salubritate și Deszăpezire de 1 milion de lei și acum termenul de achitare a trecut de mult (era 31.05.2021), iar firma, cu conducerea pe care o are, nu are nicio șansă să restituie ceva cuiva vreodată, s-au gândit să crească aportul la CS al lui SDS3 și să transforme împrumutul în aport de capital pe care, ați ghicit, nu mai e cazul să-l restituie.  Așa ceva…

Duminică – Azi am lăsat totul de-o parte și am plecat devreme la drum. După mai bine de 10 ore (ok, ne-am și oprit pentru masă și câteva peisaje de admirat) am ajuns cu bine la Istanbul, unde suntem pentru prima dată și unde nu vrem să bifăm nimic. Am făcut în seara asta o plimbare pe malul apei, am mâncat tradițional + înghețată și am intrat la internet să public jurnalul. Dacă mai avem energie mai ieșim la o plimbare, că-i duminică, că-i vacanță, că-i Istanbul. 

P.S. Am aflat între timp că partidul are președinte ales, pe care urmează să-l validăm prin votul delegaților la congres (o birocrație pe care n-o înțeleg, dar nici n-am studiat tema cât să mi-o clarific). Felicitări, Cătălin Drulă, cum spuneam, părerea mea este că nu-i despre cum îl cheamă pe cel care a câștigat, ci despre cât va putea să construiască cu organizația pe care o are și cum îi convingem împreună pe români că USR PLUS e ce trebuie. Să-i urăm succes!

Mai avem de parcurs 119 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 35 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.