Jurnal de consilier local – săptămâna 52

Da, e momentul primului bilanț, adică a trecut deja un an de activitate în Consiliul Local Sector 3, aveți aici raportul.

Dar săptămâna asta n-am prea avut timp de tras linii și făcut analize, au fost altele mai urgente de rezolvat, așa că intrăm direct în activități că lăsăm curând în urmă săptămâna, vin altele peste noi mai repede decât ne-am aștepta.

Luni- Nebunie în școlile din sector. E groasă treaba. Au fost foarte mute cazuri în școli, caz peste caz, peste caz. Din 2 în două ore se anunța o clasă care intră în online. În afară de copii anunțați bolnavi, sunt și copii neanunțați. Fiecare clasă cu profesor sau copil infectat intră în online două săptămâni. Tot azi (sau poate ieri?) primarul are un live în care anunță că va redeschide lucrările la amenajarea parcului Pantelimon cu tiribombe.

Marți – Facem o nouă scrisoare către primar (practic, Mihaela o face) în care îi explicăm de ce nu e ok ce vrea să facă, și îi cerem să se oprească. Semnăm și trimitem scrisoarea. Nu avem așteptări să ne bage în seamă cu frumosul, dar ne bazăm că avem pe circuit HCL-ul cu oprirea lucrărilor de tip bâlci în parcul Pantelimon.

Miercuri – o dată pe lună merg la contabilă, undeva pe Nicolae Grigorescu. Data trecută am văzut că în părculețul din fața blocului erau două bănci rupte pe care nu se mai putea sta. Deschid aplicația, fac sesizare, trimit poze și dau share locației. Fix așa cum puteți face și voi când vedeți că ceva nu e în regulă în sector, inclusiv să sunați poliția locală direct din aplicație. Așa, am făcut sesizarea și o săptămână mai târziu am primit un telefon de la echipele din teren care voiau să se asigure că locația e corectă și dacă despre băncile ”mele” e vorba. Bine, le-am zis și că dacă au găsit altele stricate, le pot repara și pe acelea, dar nu știu cât succes am avut. Ideea e că la sfârșit oamenii mi-au trimis poze de la fața locului (nu le-am pus aici). M-am dus să văd cum au rezolvat situația și am găsit locul așa cum arată în ultima poză. Nu mai sunt două bănci, dar e una întreagă.

Joi – Am primi convocator pentru o ședință extraordinară de Consiliu Local, unde printre altele avem de aprobat aprobări de cereri de finanțare pe PNDL (Anghel Saligny) pentru 4 pasaje supraterane, unele cu mai multe bretele. Ni se spune că sectorul poate cere maxim 35 milioane și ei le împart în 4 proiecte, neobținând astfel pentru niciunul o finanțare consistentă, de exemplu la cel de la IKEA avem nevoie la prima strigare de aproape 27 de milioane și noi solicităm 5 milioane. Și tot așa. Mihai Bravu are indicatori economici de 327 milioane și pentru el solicităm 20 milioane din Saligny.
 Vineri – Avem ședință de buget și avizăm favorabil cererile de finanțare (adică suntem de acord să cerem bani, nu aprobăm noi banii) pentru degajarea traficului în zona IKEA și pasajul de la Drumul între Tarlale și A2. Pentru ședință, banii pe care voiau să-i ceară pentru toate pasajele o să-i împărțim la astea două, măcar dacă tot le începem (sunt cele aflate în cea mai avansata fază de start) să avem o contribuție din bugetul local mai mică pe ele.

Sâmbătă– împlinim un an în calitate de consilieri și îmi scriu raportul (vă dați seama că nu l-am scris ieri, dar îmi place să zic așa, să pară că avem datele alea în cap), v-am lăsat link la început către el. Ziua a fost despre cele 66 de proiecte de HCL pe care le avem într-un nou convocator primit ieri. Convocator peste convocator cum ar veni. Joia viitoare va fi ședință ordinară de Consiliu Local. După ce luni e asta extraordinară cu pasajele. Petrecere de weekend, zic.

Duminică – Scriu din mașină raportul ăsta, mă duc să văd cum merg lucrurile în alt UAT. Glumesc, mă duc până la Târgoviște să-mi văd familia, dar am observat că oriunde merg mă uit în jur să văd cum rezolvă alții problemele și să văd dacă soluțiile lor funcționează.

Mai avem de parcurs 156 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 87 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.