5 lucruri care pot oferi nuntașilor o experiență memorabilă la nunta ta

nuntaOrice mireasă vrea ca nunta ei să fie cea mai cea. Asta până vine ziua nunții când pur și simplu nu-i mai pasă de nimic și își dorește doar să se distreze. Așa-i normal. Cred!

N-am avut cea mai frumoasă nuntă fie și numai pentru că s-a întâmplat într-un 26 iulie canicular. A fost cea mai călduroasă duminică din ultimii 30 de ani. Machiajul meu de mireasă a rezistat din casă până în curte. Am fost o mireasă naturala, cum ar veni.  Cu toate astea nu pot spune că a fost ceva în neregulă. Eu m-am distrat, Sorin s-a simțit bine și nuntașii…credeți că-mi mai aduc eu minte cum s-au simțit nuntașii?

Abia după vreo 20 de ani de la nunta mea  pot spune că am învățat suficient de multe lucruri despre nunți.  Azi multe lucruri aș vrea să fie altfel la o nunta din punctul meu de vedere, al nuntașului:

  1. În primul rând mi-aș dori ca nunțile să aibă o tematică. M-ar face pe mine ca nuntaș să mă simt ca și cum cinva s-a gândit și la mine, cuiva îi pasă cum voi arăta eu la nuntă și prin urmare mi-a dat o temă, nu m-a lăsat la mâna vânzătoarelor din mall. Sau din Europa. Dacă mirilor le place marea, nunta ar putea avea ca temă elementele marine și fiecare ar trebui să poarte ceva care să inspire asta. Dacă lor le plac bicicletele, să fe o nuntă cu tema asta, în fine, ați prins ideea, mie asta mi-ar plăcea.
  2. Aș vrea ca minunatele flori care împodobesc sala și masa să meargă apoi la o casă de bătrâni. Asta nu-i ideea mea, am văzut-o cândva într-un documentar și mi-a plăcut extrem de mult. Am dat de atunci sugestia asta mai multor organizatori de nunți. Sper că au pus-o în practică atunci când s-a putut. Aș înregistra bătrânii bucurându-se de florile primite și aș pune asta în filmul nunții.
  3. N-aș lua niciodată, dar niciodată, băutura pentru nuntă din magazine sau de la ne-a Nelu de la Dobroiești. Cea mai bună sursă de băutură pentru petreceri sunt importatorii și producătorii autorizați. Vă fac eu o sugestie dacă nu știți de unde să-i luați. Pe lângă faptul că au prețuri corecte la băuturi, aveți livrarea sticlelor la eveniment (adică nu trebuie să le mai băgați în garaj la vecini până în ziua nunții) și posibilitatea de retur pentru ce nu s-a consumat. Ce vrei mai mult?! În plus, ești sigur că nuntașii se vor simți bine și a doua zi după nuntă, fără dureri de cap sau mai știu eu ce efecte adverse.
  4. Offf…muzica. Aici depinde mult de dorințele mirilor și de așteptările nuntașilor, dar dacă ar fi vorba de nunta mea aș combina ceva formație de muzicieni cu un playlist ales de miri împreună cu un dj profesionist. Am fost odată la o nuntă la care mirele punea muzică dintr-un laptop. Nu vreți să știți. E drept că am fost și la nunți cu formații incredibil de bine organizate și la care pur și simplu abia dacă m-am îndurat să mănânc ceva.
  5. Trăim vremuri în care oamenii nu mai merg la nunți cu bucurie, ci le privesc ca pe un fel de datorie. Sau așa a fost mereu? Mi-ar plăcea să merg em la nunți cu inima deschisă, nu cu gândul că facem o cheltuială în seara respectivă. Mi-am dorit întotdeauna să merg la baluri de caritate. N-am fost niciodată pentru că nu m-a invitat nimeni și probabil că știau ei ceva legat de finațele mele de nu m-au chemat. Dar dacă am privi nunta ca pe un bal de caritate? Dacă am merge acolo la distracție cu gândul că facem cuiva un bine? Că cineva are nevoie de ajutorul nostru și asta e cea mai frumoasă formă de a le oferi acest ajutor? Hai s-o facem fără să așteptăm nimic în schimb! Cum ar fi?
(Visited 505 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.