Ferratum, creditele și Costel

Costel este vecinul pe care-l avem cu toții, doar că al meu e mai cu moț. Se îmbracă bine, e respectuos, merge zilnic la muncă (e stivuitorist), câștigă decent doar că, din când în când, vine și se împrumută de bani la soțul meu. Nu mulți. Ba 30 lei, ba 50, cel mai mult a cerut 200 lei cu o singură excepție, vă povestesc… Deși Costel și-a făcut un obicei din a împrumuta bani de la noi, îi aduce întotdeauna înapoi în ziua de salariu și plusează mereu cu o cutie de bomboane sau o bere, două. Mi-e tare drag de el pentru treaba asta.

S-a întâmplat însă ca în decembrie anul trecut să aibă din nou nevoie de bani. Mai mulți. Vreo 800 lei. Era mama lui internată la spital și avea nevoie de bani pentru operație. Împrejurările au făcut ca și noi să nu stăm tocmai pe roze în perioada aia și să nu-l putem ajuta. Mi-a părut tare rău, era o perioadă extrem de aglomerată și pentru noi cu atelierul la sfârșit de an, încât probabil nici n-am tratat cu toată atenția nevoia lui din momentul acela.

A făcut greu rost de bani atunci, nu știu detalii, cert este că azi aș fi putut să-i fiu de folos mult mai mult, recomandându-i un credit rapid de la Ferratum, care să-i rezolve problema civilizat. Nu aflasem atunci de existent lor, dar azi îi știu și sincer vă spun, uneori te pot salva dintr-o situatie extreme de neplăcută.

Dacă n-ați auzit de Ferratum, vă povestesc. Ferratum România este o companie care oferă servicii de împrumut rapid prin telefon sau internet, persoanelor fizice care au nevoie de o sumă relativ mica de bani ( valori între 200 și 1290 lei) pentru cheltuieli neprevăzute sau urgente.

Creditele Ferratum pot fi o soluție financiară potrivită pentru cei  aflați în impas financiar pe termen scurt. Compania deţine o poziţie solidă şi este pregătită să se instituie drept o bancă mobilă de top în era digitală, abordând o combinaţie de servicii bancare clasice şi o gamă vastă de soluţii mobile.

Când am aflat de ei, mi-am pus problema dacă eu aș avea nevoie de așa ceva vreodată. Era chiar înainte de a pleca în vacanță anul acesta și recunosc, ca de fiecare dată, la noi bugetul era la limită. N-ar fi fost o idee rea să fac un împrumut de rezervă (250 euro) pentru vreo 15 zile. Un fel de asigurare de vacanță pentru care să plătesc în plus, la restituirea sumei, 230 lei. Acum, dacă stau bine să mă gândesc, pe asigurările noastre suplimentare  de sănătate am dat mai mult. În fine, pentru noi n-a mai fost nevoie anul acesta, dar e bine de știut pentru data viitoare.

Bineînțeles, dobânzile mari ale unui astfel de credit te fac să te gândești de două ori înainte de a aplica pentru un împrumut la Ferratum, dar asta este și ideea, poate poți să rezolvi altfel, poate vrei bani pentru un moft. Dar dacă totuși e o problemă serioasă și urgentă pentru care ai nevoie de bani, e reconfortant să știi că există o soluție. O soluție care nu este potrivită oricui și poate fi considerată dezavantajoasă uneori. Nu este un credit ieftin, este indicat să apelăm la varianta aceasta numai în cazul în care știm sigur că vom putea rambursa banii fără probleme și, mai ales, nu trebuie să ne facem un obicei constant din acest lucru.

Dacă vreți să știți mai multe despre cum merg lucrurile cu Ferratum, intrați pe site și citiți cu atenție toate informațiile. Apoi, data viitoare când nu puteți ajuta un prieten (eu dau exemplul ăsta cu prietenii pentru că în general lor le cerem sau le dăm împrumuturi pe termen scurt), spuneți-i că există o soluție. Nu e potrivită mereu, dar când n-ai altă variantă, poate fi soluția potrivită.

Ieri am vorbit cu Costel. De obicei eu nu prea stau de vorbă cu el, cu Sorin încheie el tranzacțiile. I-am zis de varianta creditului rapid și i-am explicat despre ce e vorba.Mi-a spus, după ce s-a gândit un pic ducându-și mâna la tâmplă:

Hm, ăștia sunt oameni deștepți, doamna Nina!

I-am răspuns dând din cap a înțelegere:

Sigur, primesc înapoi mai mult decât dau. Afaceriști.

Costel a ridicat degetul arătător neîncrezător și-a spus:

Nu-i asta! Afaceriști sunt toți! Ăștia-s deștepți că nu dau mult!

(Visited 379 times, 1 visits today)
Dan

Si eu sunt de parere ca multi oameni habar nu au cand si pentru ce sa ia credite, nu mai vorbim de ce sa faca cu banii… apoi tot ei se plang ca nu au cum sa plateasca. Ma bucur ca ai ridicat aceasta problema, spor in continuare!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.