Ce ati alege intre Facebook si Google?

Citeam ieri un articol în care se spunea că facebook intenționează să ”ucidă” google și să devină el stăpânul absolut al internetului. Mă rog, acolo nu zicea chiar așa, dar îmi place mie drama.

Bineînțeles că mi-am pus imediat problema ce-aș alege dacă cineva mi-ar spune ca de mâine nu mai există google, sau tot de mâine nu mai avem facebook. Ce m-ar afecta mai mult. Mai bine zis, m-ar afecta cu ceva? Grav?

Și pentru google și pentru facebook există alternative.  Bineînțeles că-s ca și magazinele de cartier pe lângă supermarketuri, dar sunt.

google versus facebookÎn ultimul timp am folosit laptopul doar pentru nevoi de business și pentru a scrie aici. În chestiunile de afaceri am  nevoie de google și foarte puțin, spre deloc, de facebook, iar pentru blog îmi sunt necesare ambele în aproape aceeași măsură.

Astăzi cu toții folosim mult mai mult telefoanele, decât computerele. Iar pe telefon folosim foarte puțin google, acolo avem aplicații. Așa că în timp ce google dispare din smartphone, facebook va fi accesat aproape exclusiv de acolo.

Și totuși, dacă astazi cineva mi-ar cere să renunț ori la facebook, ori la google, aș alege să rămân cu google fără nicio ezitare. Voi ce ați face?

Sursa foto

(Visited 171 times, 1 visits today)
Marmotica

De Google clar am nevoie multa, gasesti f usor informatiile acolo si formulele de cautare sunt mult mai complexe decat ale altor motoare de cautare . Daca ar disparea google, exista si altele : BING si YAhoo are motor de cautare …deci m-as descurca cumva. Daca ar fi sa aleg , cred ca m-as putea lipsi de Facebook – mi-as promova articolele pe Twitter , sau Instagram sau orice alte platforme de socializare.

cristian

Este o lupta intre doi giganti, insa este greu sa vezi pe cineva razbind! Tineti cont si de faptul ca in USA si EU, monopolul sau pozitia dominanta, se pedepsesc cu amenzi uriase. In plus, Facebook are nevoie de mult timp pentru a ajunge Google din urma ( harti, motor de cautare), asa cum Google nu a reusit sa devina competitiv cu Google + sau Google Circles. Se poate ajunge la un monopol, doar daca Google cumpara Facebook, sau invers.
Consider ca este o stire care nu are nici-o baza reala, doar un zvon sau un sondaj mascat.
Exemplu : ” Comisia Europeana a amendat compania Microsoft cu suma record de 899 milioane euro (1,35 miliarde dolari) pe motiv ca nu a luat in considerare sanctiunile impuse dupa incalcarea legislatiei antitrust, au anuntat reprezentantii CE. ” Se intampla in 2008!

nina

Da, e doar un punct de vedere, nu zice nimeni ca maine sau vreodata se va intampla asta, isa e un exercitiu fain pentru noi sa ne gandim care din ele ne e mai de folos.

nina

Citeam ieri un articol despre cam ce face google in ultimul timp in domenii ca medicina, cercetare spatiala, industria auto si altele. Asa ceva…

Mihai

@nina: Google are cate o bucatica din orice domeniu. Daca nu aveam tableta/telefon cu Android, poate imi era mai usor sa renunt la Google. Macar pe Google nu sunt fortat sa vad doar ce vrea Google sau e mai usor sa vad ce vreau eu. Orice s-ar spune, motorul de cautare e inca cel mai bun. Exista mod incognito, se rezolva problema cu cookie-urile.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.