Beraria H – impresii

20141025_223926Postul acesta aveam de gând să-l scriu luni, dar după ce am clipit m-am trezit că-i miercuri și m-am apucat de scris. Îl public miercuri după amiază pentru că dimineață nu aveam telefonul lângă mine să descarc nebunia asta de poză cu mâncare. 😀

Sâmbătă seara am fost împreună cu un grup de prieteni în Berăria H, situată fix în locul din care ultima dată mi-am luat un fard maro, adică în Herăstrău, în fostul Pavilion H. Patronii se laudă că au deschis cea mai mare berărie din Europa de Est și noi am face bine să-i credem pe cuvânt, pentru că încă de la intrare am fost copleșiți de dimensiunile locului. Bine, nu-i ca și cum nu ne-am fi așteptat.

Nu ne-am dus acolo la noroc, am avut rezervată o masă de 14 persoane la care încăpeau lejer 18, dar noi până la urmă am fost doar 12, că așa-i în tenis. Sau la berărie. După ce am luat loc la masă și-am comandat primele băuturi, am avut timp să admir locul, să-l studiez, să-mi dau seama că e excelent pentru a viziona alături de prieteni tot felul de competiții sportive, să-l felicit în gând pe designer-ul  de interior care a fost cu ideea amenajării locului sub forma unui oraș, cu străzi ce au chiar și nume, cu băncuțe retrase pe care poți lua loc și sta la o șuetă cu un prieten, cu Cooberativă și Poștă, cu Radio și, cum era de așteptat, cu multe mese mai mici și mai mari care nu pot fi luate drept altceva decât casele și blocurile orașului H. Sau ale Berăriei H.

M-a surprins prezența mare a familiilor cu copii, dar ținând cont că în seara respectivă au cântat câte o oră fiecare și Amna, și Conecte-r, e oarecum de înțeles că venise acolo toată puștimea Bucureștiului. Nu mi-a mers la suflet faptul că a fost oarecum frig înăuntru, dar cine a mai simțit asta după al doilea pahar? Sper că de data asta au fost luați prin surprindere de frigul de afară, dar că pentru iarna adevărată au o soluție cu privire la ventilație.

Înainte de a merge în Berăria H am citit pe net părerile celor care au fost la câteva zile de la deschidere și care se plângeau de faptul că le-a fost adusă mâncarea, dar nu aveau tacâmuri, că rezervarea nu le-a fost respectată și că nu aveau ceva cocktailuri cu bere. La noi rezervarea a fost ok, n-am cerut amestecuri cu bere, dar tot ce-am dorit din meniu ne-a fost adus, iar tacâmurile când am ajuns noi la masă erau deja puse în niște butoiașe de-a lungul mesei pentru ca la nevoie fiecare mesean să și le poată lua de acolo, fără a fi nevoie să aștepte după ele. Meniul poate fi descărcat de aici, prețurile sunt ca de berărie, pe noi toată distracția ne-a costat 45 lei/persoană, deci nu mi s-a părut scump.

Berăria a fost plină toată noaptea, noi am ajuns seara pe la 21,15 și-am plecat pe la 1,30 a doua zi. N-am văzut nicio masă liberă în tot timpul ăsta. E adevărat că vinerea și sâmbăta se tot întâmplă chestii, ba un Brenciu, ba o petrecere de Halloween și asta face omul să mai comande un metru de bere și ceva haleală și să mai stea câteva ore la distracție.

Că tot a venit vorba de mâncare, noi am optat pentru un platou de cărnuri la care am plusat cu zece mici, încă trei porții de cartofi prăjiți și ceva salate de murături. Am stins cu multă bere, limonadă, sucuri naturale și cacao cu lapte. Dacă adăugam la astea și buna dispoziție, bucuria de a te revedea cu prietenii după o săptămână plină, entuziasmul copiilor la întâlnirea cu vedetele preferate (pentru fetele mele vedetele preferate au fost dansatoarele Amnei și dansatorii lui Conecte-r), totul combinat cu uriașii fulgi de zăpadă care ne-au însoțit pe drum și la venire și la plecare, ne-au făcut să spunem că am petrecut în Berăria H o seară foarte frumoasă. O să revenim acolo cu siguranță!

(Visited 3,689 times, 1 visits today)
MMA

Vai, vai, vai ce mi-ai facut! Imi ploua in gura si imi ghioraie matele de pofta micilor.
Ma duc sa mananc snitelul meu ca tot a venit pauza de masa. Noroc ca nu am mai vazut si muraturile, dar tot salivez.

laur

Am avut si noi o peripetie la Beraria VT. De atunci am zis ca nu mai mananc la berarie. Doar bere si mancat de acasa. Dar niciodata sa nu spui niciodata. Hai ca ne-ati facut pofta!!!

Vilma

Am fost si noi la Berararia H cu niste musafiri din strainatate. Am fost cu totii foarte incantati. Multa mancare, bere. O ospatarita a avut grija de noi toata seara si se misca foarte bine. Am iesit cu colegii, data viitoare planuim o iesire cu prietenii. Data asta viitoare nu va fi asa aproape cred. Nu de alta, dar nu cred ca bebe va fi de acord cu aceasta iesire prea curand 🙂

miruna

Mercic pentru sugestie, am fost si eu aseara la un concert Max Dragomir – tribut Robbie Williams, atmosfera foarte faina, personalul super dragut .. bere cam multa :)))

Adele

Am vrut sa merg la Brenciu acolo, cu o saptamana inainte era sold out si totul rezervat .. woooot ? 🙂
Asadar am fost aseara, tot locul ala era plin, mi s-a parut f. tare.

dan

Ma pis pe Beraria H pe care o laudati toti. Am nimerit un osapatar de cacat care nu a fost multumit de bacsisul de 30 lei lasat la o consumatie de doua sute si ceva lei so pe deasupra nici nu a servit ce am cerut

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.