Am rezolvat si cu camara

Mă plângeam la sfârșitul săptămânii trecute că nu ne-am pregătit cu nimic în cămară pentru iarna lungă ce va urma. Oricum, în afară de delicatesuri, gemuri și dulcețuri speciale sau ceva legume sofisticate puse la murat sau pregătite într-un mod deosebit, eu nu înțeleg de ce trebuie să ne umplem toamna cămara cu tot felul de fierturi sau saramuri, când locuim la 3 minute de supermarket. În fine, nu la fel stă treaba când locuiești cu mama soacră care a crescut și trăit cu obiceiul acesta.

Revenind, nu mai departe de duminică mă plângeam că n-am pus nimic, iar acum avem așa:

– 16 borcane de gem de prune;

– 8 borcane de dulceață de pere făcută într-un fel;

– 2 borcane de dulceață făcută în alt fel;

– 2 borcane mari de castraveciori în oțet (marca Sorin);

– 8 borcane de gogoșari cu muștar ( asta clar e delicatesă, o să vă dau mâine rețeta, dacă o să vreți, bineînțeles);gogosari cu mustar

– 25 sticle de suc de roșii cu ardei capia ( marca mama).

Astea sunt deocamdată proviziile pentru iarnă, zacuscă mai avem de anul trecut și intenționăm să mai facem de ghebe, dar mai prin octombrie, așa. Varză am convins-o pe mama să nu mai punem. Cel mult urmează un butoiaș cu ardei bulgăresc, conopidă și morcovi. Atât.

(Visited 85 times, 1 visits today)
Cris

Asta da origanizare! Gogosarii aia cu mustar sunt bestiali, imi mai plac si cei in sos de rosii, cu o friptura merg excelent 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.