Masa pentru curte II

Sper ca la articolul Masa pentru curte III sa am și masa mult dorită în curte. Așa am început articolul ăsta în urmă cu o săptămână și voiam atunci să mă lamentez într-un post lung cum sunt eu oropsită și nici după mai bine de un an de la primul articol pe tema asta, nu s-a găsit un om bun ( a se citi Sorin)  care să mă ia de mână și să mă plimbe prin niște magazine, până vom găsi împreună masa aia bună, mare, practică și frumoasă care să se potrivească curții noastre și care s-o înlocuiască pe cea veche de plastic care ajunsese într-un asemenea hal că nu îmi mai venea nici s-o șterg dimineața.  Asta este:

masa veche

Numai că, ce credeți, duminica trecută, mă ia sotul meu pe sus (ok, recunosc, l-am bătut la cap de l-am înnebunit și în plus i-am spus că nu-l las să-și cumpere navigație pentru mașină dacă nu-mi ia masă) și plecăm la colindat magazine în căutare de masă. Cu scaune. Și dacă se poate și cu umbrelă. 😀 Bugetul era în jur de 1500.

După Cora, Brico Depot, Mobexpert (sîc), Practiker, Bricostore și Obi, am ajuns într-un final la Leroy Merlin și am hotărât că ne dor picioarele suficient de tare încât să luăm setul crem din fotografie. Fără umbrelă.

masa noua umbrela veche

După vreo două ore de stat la masă sub umbrela veche, mama, care de dimineață ne spunea că pierdem timpul, și masa veche e foarte bună, nu ne trebuie una nouă, aruncam banii pe fereastra și alte încurajări de genul ăsta, ne zice de data asta hotărât: duceti-vă, mamă, și luați și-o umbrelă că asta e veche rău, e strâmbă și nici nu se potrivește. 😀

Ne-am dus.

masa noua umbrela noua

P.S. Între timp Sorin și-a comandat navigație, dar nici eu nu mă las, vreau pernuțe pentru scaunele de la terasă. Mov. 🙂

(Visited 2,369 times, 1 visits today)
Cami

Foarte frumoase!
Am doua intrebari:
1. Cat a costat umbrela? Baza ei o face sa stea si daca nu e băgata in masa si e pusa, de exemplu, sa tina umbra unui sezlong?
2. Din ce material intentionezi sa faci pernele si cu ce să le umpli? Vreau sa fac si eu (ma rog, nu chiar eu, mama lui Cip) unele pentru foisor, dar la mine ploua pe ele daca toarna sanatos, chiar daca sunt în foisor, asa că ar trebui impermeabile, ma gandesc, ca parca nu le-aș strânge toata ziua, buna ziua.

Nina

Multumim, Cami!
1. Umbrela am luat-o de la Auchan si a fost 150 lei. Suportul a fost separate si am dat pe el 50 lei. Pentru ce vrei tu era o umbrella mult mai frumoasa, era 200 lei (aproximativ), din aia care sta in lateralul sezlongului, mesei etc. Se potrivea si ia tot in genul asta de support si da, are stabilitate, nu trebuie sustinuta de masa. LA noi nici nu atinge masa.
2.Pernele eu le fac (am facut deja 3) din burete imbracat cu polyester 100%. Am ales un material care se cheama minimat si care se usuca foarte usor. Nu-i impermeabil, se uda la ploaie, dar se usuca repede. DAca le faci din impermeabil (fâș peliculizat si hidrofobizat)nu rezolvi aproape nimic, la ploaie tot se uda si acesta, nu ajunge ploaia la burete, dar tu tot trebuie sa astepti sa se usuce partea pe care stai care se uda exact ca umbrella. In plus, materialul Acela se incinge foarte tare vara.

g.cojocaru

sa o stapaniti sanatosi!
Am vazut setul in Leroy inca de la inceputul sezonului.. dar eu ma uit cu jind si atat. Noua ne trebuie una maaare, asa ca ne-am facut singuri. Are 2,5 metri lungime.. si chiar si asa e, de multe ori, neincapatoare… 🙂

Nina

Da, stiu cum e sa ai multa lume si sa n-ai unde sa-i pui la masa. CEa veche ave 1.35 si asta noua are 1.60, ceea ce e ok deocamdata, mai ales ca noi avem prieteni cu copii care nu vor sa mai stea cu noi la masa. Asa ca-i urcam sus pe terasa, unde sunt doua mese numai bne pentru ei. 🙂

Nina

E musai sa aiba permute. Erau si la magazine, dar erau 50 lei/bucata si cum noi facem pentru altii permute de sezlonguri e pacat sa nu ne facem noi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.