E nebunie pana pe 20

Gata. A început perioada aglomerata, perioada în care toată lumea vrea câte ceva, dacă se poate repede, dacă se poate perfect, dacă se poate gratis. Și nu mă refer la cadouri pentru copii, ci la nebunia care n-are nicio legătură cu sărbătorile de iarnă.

De câte ori nu ați ajuns pe ultima sută de metri la vânătore de cadouri sau la cumpărături, pentru că aveați altceva de făcut, de cele mai multe ori la serviciu ? Mie mi s-a întâmplat de 14 ori în ultimii 15 ani. Ok, nu-s eu cel mai organizat om, n-am buget de cadori și cumpăr fix când apuc, dar problema e mai gravă de atât. Nu știu să spun nu. Nu știu și gata.

Pe vremuri, dacă era nevoie ca cineva să rămână la serviciu până târziu eu mă trezeam că ridic mâna ca la școală. Deh, dacă mi-a plăcut școala!

Era nevoie să merg cu o prietenă să-și cumpere cizme. Mergeam. Profitam de timpul petrecut cu ea prin magazine pentru a cumpăra și eu ceva? Nu. Eu nu aveam încă bani pentru cadouri, dar măcar ceva idei tot îmi puteam face. Bineînțeles că în Ajun de Crăciun când eu ajungeam în sfârșit cu portofelul plin la cumpărături, nu mai găseam aproape nimic demn de făcut cadou persoanelor dragi.

Nici azi lucrurile nu s-au schimbat prea mult, ba din contra aș spune. Sună cineva pe 23 decemvrie că are nevoie de 10 geci pentru a doua zi la nu știu ce eveniment. Îmi spune că nu i le face nimeni și mă roagă să-l scot din situația nasolă în care este. Primul impuls e să-l refuz, al doilea însă…, mă gândesc că nu numai eu muncesc, ci și omul care tocmai mă imploră să-l ajut să-i  iasă bine evenimentul, oricare al fi el în Ajun de Crăciun.  Mă gândesc că el nu numai că muncește, dar e și disperat că nu-i ies lucrurile așa cum și-a dorit, așa că până la urmă accept. Sigur, doar de data asta îmi zic. Bineînțeles că noi le-am dat liber fetelor din atelier și va trebui să muncesc eu cu Sorin cât șapte să terminăm înainte de venirea Moșului.

Sigur, anul acesta nu va mai fi așa. Asta a fost anul trecut. Îmi amintesc că pe 31 dimineața eu livram ceva marfă la o mare instituție de stat. Și da, erau și acolo oameni la muncă. Anul acesta nu mai lucrăm din 20 decembrie. Deja zâmbesc. Parcă văd că iar apare ceva pe ultima sută, ceva ce nu poate aștepta până în ianuarie pentru că…

În fine, tragem tare zilele astea să terminăm totul și să încheiem anul pe 20. Voi până când vreti să lucrați anul acesta?

(Visited 77 times, 1 visits today)
Cris

Bravo, meritati o vacanta 🙂 success sa va iasa cum doriti!
Eu muncesc de sarbatori, pt ca aici unde sunt, Craciunul nu e sarbatoare oficiala.. Dar tot o sa ma zgaiesc dupa cadouri si globuri si braduti 🙂 si o sa fac si cozonac!

nina

Aaaa, t esti si mai necajita decat mine in privinta asta, eu macar am o speranta sa am o vacanta lunga din 20 decembrie pana in 6 ianuarie. Totusi, daca sunt cadouri si aveti cozonac la masa, tot Sarbatori se cheama. 🙂

Madutza77

Sotul pana pe 23…iar eu sunt intr-un concediu mai prelungit asa… de prin 22 martie… :))
Faptul ca ti-ai servit clientii chiar si in zile libere spune mult despre firma ta…si apoi pentru client acesta a fost cu adevarat un gest frumos facut in spiritul Craciunului !

nina

Da, nu te lasa inima sa nu-i servesti, chiar daca stii ca apeleaza la tine pentru ca i-au lasat altii cu ochii in soare. Dar stii cum e, furnizorul bun la nevoie se cunoaste. 😀

Stefania

In aceeasi situatie sunt si eu la birou. Toti bugetarii s-au trezit acum ca mai au bani de cheltuit si cred ca noi, la privat, stam si ii asteptam pe ei.
Sa nu mai spun ca toti acum au bani de agende si calendare personalizate ( luna trecuta nu aveau).

Nina

Da, da, de asta-mi pare si mie rău, ca nu se decid mai devreme. DAr ce sa-i faci, asa a fost mereu si probabil asa va fi si de acum in colo.

thea

Eu am concediu intre 19 si 29 decembrie; dar pe 30 si 31 trebuie sa ma intorc la serviciu – daca-i musai, cu placere :). Cu cadourile sunt aproape gata, mai am cateva amanunte de cumparat, in week-end le termin si p-astea :). Nu-mi vine sa cred cat am fost de harnica anul asta :))

Nina

După alea zece zile de concediu, nici nu vei simți oboseala de pe 30 si 31. Esti o fericita ca ai reusit deja sa fii in grafic cu cadourile.

dojo

Eu voi profita de linistea de sarbatori, cand nu am clientii ‘activi’ si-mi voi face ordine prin ‘batatura’, voi pregati chestii pe anul viitor etc. Deci voi lucra in mod normal, numa’ ca pentru mine 🙂

Vienela

Poate ca este obositor, poate ca pierzi ceva din atmosfera de sarbatori, insa asemenea gesturi facute pentru oameni pana la urma necunoscuti iti dau un sentiment de bine, reprezinta insasi magia iernii. Sunt sigura ca nu vei refuza pe nimeni, daca apare si te roaga. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.