Bucharest not Budapest

Sinceră să fiu mi s-a întâmplat o singură dată, dar mi-a fost de ajuns. Ieșită din țară fiind, i-am spun unui străin că locuiesc în București și el mi-a răspuns relaxat ca un cunoscător:

– A, Budapest, I know the city!

Evident că mi-am dat ochii peste cap, mai ales că aveam pretenții măcar de la europeni. I-am explicat ironic că București și Budapesta sunt orașe frumoase, dar pe cel puțin unul din ele nu-l știe.

Probabil că știți și voi de celebra confuzie a vedetelor de este ocean care au salutat publicul concertelor lor din București cu: Hello, Budapest!

Fraților, trebuie să facem ceva! Cei de la Rom deja s-au gândit la asta (recunoașteți că li se potrivește mănușă campania) și au montat la intrarea în București următoarele bannere:

OOH - picture from Bucharest (1)Tot ei ne invită pe noi toți să susținem campania, să ne povestim întâmplările legate de confuzia asta (sau măcar să le citim pe ale celorlalți și să ne amuzăm) și să încercăm să-i punem capăt.  Bine, pe mine m-au și mituit cu o cutie de Rom sandviș și-un tricou din colecția special lansată pentru această campanie, biscuiți pe care i-am mancat și tricou pe care îl voi purta cu mare drag.

In plus, mi-am pus și banner pentru ca toată lumea să știe că e salutat în fiecare dimineață din BUCAREST not BUDAPEST!

(Visited 157 times, 1 visits today)
Vienela

M-as lasa si eu mituita cu cateva batoane de ciocolata sau vreo cateva inghetate pline de cacao si ROM. Poate chiar as merita, daca ne gandim ca sunt 40 de ani de cand sustin pe unde merg ca nu exista ciocolata cu aroma mai puternica si mai aducatoare de pofte decat cea de la ROM, 40 de ani de cand fiecare maruntis din buzunar se duce pe ciocolata lor. 🙂
Aflasem despre campanie si chiar ma gandisem ca au avut o idee buna.

nina

Da, stiu si eu vreo cativa oameni care nu mananca altceva decat ciocolata Rom. In alta ordine de idei eu sunt fan eugenia (mi-a fost vreo cativa ani in facultate si mic dejun si pranz si cina), asa ca acum cand au scos cei de la Rom biscuiti sandvis iti dai seama ca mi-a picat cum nu se poate mai bine. 🙂

Sorin

Nina, sincer sa fiu, eu n-am nici cea mai mica problema cu chestia asta. Dacă ei sunt inculți și habar n-au de-o geografie elementara, eu ce pretenții sa am de la ei?
Problema cea mare o am cu romanii care sunt primii atunci când e vorba să-și defăimeze tara și ultimii, când vine vremea sa facă ceva pentru ea. Spun asta ca știu, ca nimeni nu ne întrece atunci când ne plângem ca nu merge aia sau ailaltă, fără sa vrem sa gândim ca totul ar fi mai bine, nu chiar de mâine, dacă fiecare dintre noi ar vrea să-și facă treaba cu conștiinciozitate și din ce în ce mai bine.
Atunci treptat, lucrurile ar lua-o pe un făgaș normal, devenind mai bune, am construi mai mult și mai spectaculos, am trimite mai mult la export, restul lumii ar cauta marfa româneasca, ar fi mai interesata de acest colt de Europa, ar vrea sa vina sa ne viziteze. De ce nu, unii să-și dorească sa trăiască aici și în felul asta, sa nu mai confunde Bucureștiul cu Budapesta.
Dar pentru ca ce-am scris eu aici, face parte doar din visele mele, pe care rareori îndrăznesc sa le expun, cu siguranță ca toate astea se vor întâmplă la vreo generație, doua după mine.
Sa ai o zi frumoasa.

mamicamea.ro

Ideea acestei campanii de publicitate este superba, se va bucura si de sustinerea romanilor, vor primi reclama gratis, se va vorbi despre unde nu se asteapta.
Cred ca astfel de campanii sunt de viitor, daca va adeceti aminte si de campania romanii sunt destepti

Doro

E super tare compania, eu in Germania intalesc foarte des confuzia. Primele dati cand am auzit Budabest in loc de Bucharest am ras, apoi pur si simplu am inceput sa ma intristez. Partea de vest a Europei nu stie absolut nimic despre partea de est: ce tari misuna pe acolo, ce orase, ce limbi se vorbesc etc.

nina

Sper sa ajunga la cat mai multe urechi mesajul, numai ca eu cred ca un impact mai mare l-ar fi avut o campanie pe blogurile straine, nu la noi. Noi stim sa facem diferenta.

Kadia

Le-am vazut si eu cand am fost in tara, luna trecuta si m-am amuzat copios pentru ca in primul meu contract de inchiriere in Geneva scria Budapesta, Romania si i-am urat frumos ca acolo sa ma caute daca va avea vreodata nevoie :)))))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.