Parfumul zorilor

Parfumul zorilor a fost tema poveștii parfumate de ieri, dar cum sânmbătă n-am fost în stare să scriu nimic și ieri am avut musafiri încă din zori (exact, pentru că-i cel mai plăcut moment al zilei și pentru ei, au plecat dis-de-dimineață din Târgoviște și la 8 erau deja aici să ne bem cafeaua împreună), n-am reușit să-mi fac datoria de membru al Clubului poveștii parfumate și să scriu ieri. Dar pentru că zorii n-au bătrânețe, au doar început și sfârșit, am hotărât că nu-i târziu nici azi să vă descriu parfumul zorilor mele.

Sunt parfumate, cum nu, chiar dacă uneori frumos, cu aromă de trandafir și viorele, iar alteori, mai puțin plăcut la aromă, dar compensând prin revigorarea și energia pe care le găsești fie și numai în picurii de rouă.

Sunt minunate zorile de vară. Sunt clipele din zi în care nu te poți plânge de cald, dar nici de oboseală. Când simți încă amprenta mâinii lui fine pe coapsele tale. Când noaptea n-a plecat și ziua n-a venit. Când natura trăiește ultimele clipe ale unei convalescențe  benefice. E aproape dimineață.

Obișnuiesc să mă trezesc la 5 și vreme de jumătate de oră să-mi fac toaleta și să-mi pregătesc cea mai gustoasă cafea de pe planetă. Cafeaua mea. Ies apoi în curte (de cele mai multe ori pe terasă) cu laptopul, cafeaua și simțurile ascuțite, gata de a adulmeca aroma zorilor de nouă zi.

Flori odihnite, liniște. Așa-i la prima oră. Planuri de zi, aer curat și răcoros cum numai diminețile-ți oferă. Dacă viața ar fi o zi, dimineața ar fi adolescența și asta face din primele clipe din zori cele mai frumoase.

 

amor-amor-forbidden-kiss-cacharel

Dacă trebuie să aleg un parfum pentru dimineți, atunci aleg Amor Amor Forbidden Kiss de la Cacharel. Găsești la el  aroma de cafea împletită cu bujor și mosc ce-l face unic, valoros, feminin și elegant ca o dimineață senină și înmiresmată. Sau ca o adolecentă silfidă ce tocmai a visat frumosul ce probabil nici azi n-o va băga în seamă. Poate nu azi, poate nici mâine, dar cu siguranță altfel vor sta lucrurile peste ceva timp. Fata are timp. Diminețile îți dau timp.

Să aveți o săptămână excelentă! A mea așa va fi. 🙂

Parfumul zorilor e tema Clubului povestii parfumate a cărei gazdă e, ca de fiecare dată, draga noastră Mirela. Tema aceastei săptămâni e propusă de Tina, iar pe lângă ele povești au mai scris cu sârg: Cătălin, Grișka, Gabi, CZ, Vania, Alexandra, Vienela, Iulian și Elly, Anca, Lili3d, Diana și Simona.

(Visited 192 times, 1 visits today)
Mirela

Se spune că, dacă îți dorești foarte, dar foarte mult un lucru (care e posibil, nu cai verzi), acela va fi al tău, îți va reuși, sau vei obține cumva ceea ce-ți dorești. Eu îmi doresc o casă cu curte. Nu mare, nu luxoasă, nu în nu-știu-ce-cartier rezidențial! Dar să aibă curte. Nu mi-a reușit încă, dar insist. O curte așa, cum ai descris tu aici, în care să ies dimineața, când zorii tineri înrourează iarba și parfumatele flori și să mă bucur de cea mai bună cafea din lume, care parfumează aerul zorilor roz și proaspeți. Splendide dimineți ai descris, mai ales că eu ador zorii de zi, e partea preferată a zilei și le dedic cel puțin o oră numai a mea, când ceilalți dorm adânc și eu savuez acest moment originar, auriu, roz și parfumat divin. Te îmbrățișez cu drag, Nina, ai scris minunat, sincer și curat ca zorii zilei și ai săptămânii, care sper să fie una foarte bună! 🙂

nina

Iti multumesc Mirela pentru cuvintele frumoase pe care le gasesti mereu cand vrei sa ne spui cate ceva. Nu numai mie, ci tuturor prietenilor nostri care scriu si umplu de scrieri frumoase si care mai de care mai deosebite Clubul drag al Povestii Parfumate.

Vienela

Mi-as dori ca diminetile mele sa semene cu ale tale… Acum am laptop, imi mai lipseste doar terasa… :)))) A, si sa reinvat sa ma trezesc la 5, ca in ultimul timp m-a prins ora 7 in pat… :)))
Frumoasa descriere ai reusit!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.