Copiii și lectura

Cât timp fetele sunt plecate la bunici, nu vă imaginați că stau acolo de capul lor. Adica, printre altele, au un program, bine stabilit de acasa, de lectură și exerciții la matematică. Și-au organizat ele treaba împreună cu mamaie și tataie, astfel încât o zi să lucreze la matematică și una s-o dedice lecturii. Nice, mature!

Ieri, ziua de lectură, vorbesc cu ele:

– Sonia, ai citit azi ceva?

-Da, am citit din Aventurile lui  Huckleberry Finn. Am ajuns la nivelul 8. Ăăăăăă, la capitolul 8. Înțelegi tu…

(Visited 68 times, 1 visits today)
Nina

Cum cine? Noi, oamenii carora ne plac cartile. Chiar si pustoaicele mele citesc. Ca sunt ele cu gandul la jocurile de pe tableta… asta-i alta poveste. :)))

Moga Florin

Super 🙂 Şi eu când eram mic stăteam verile mai mult pe la ţară. Îmi plăcea să citesc prin curte pe iarbă, la umbra copacilor. Totuşi cu temele de vacanţă sau exerciţiile la matematică nu prea sunt de acord. Adică vacanţa e pentru relaxare. O carte te poate relaxa, nu ştiu cum poate face asta un exerciţiu la matematică.

nina

Stiu despre ce vorbesti, Florin, dar atunci când doamna de mate iti spune ca se asteapta sa lucreze copiii foarte mult in vacanta, nu prea ai de ales, mai ales ca urmeaza clasa a VIII- a. 🙁

Vienela

Acum cativa ani se suparase Mihai pe Ionut si aruncase modemul pe geam. Am refuzat sa cumparam altul cam o luna de zile, timp in care baiatul meu a devorat zeci de carti. Ajunsese sa calculeze banii de paine in CP (parca asa se numesc banii in Conquer). :))) Mai citeste si acum, dar rar, pentru ca are de ingrijit arcasi, de purtat lupte, de vandut armuri… :)))

Vilma

Frumos sa citesti in vacanta! Din pacate noi eram pusi la munca si de putine ori aveam energie sa mai citim. De obicei duminica. Si se vede lipsa lecturii din copilarie. Incerc acum sa recuperez, insa nu e acelasi lucru.

nina

Mai bine mai tarziu decat niciodata. V-o fi folosit si munca aia la ceva. Sa citesti e frumos la oric varsta, dar ai dreptate, cu cat incepi mai devreme cu atat se simte mai mult. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.