Suntem mai multi

cati biciclisti suntemStau uneori si ma gandesc de ce pierd cel putin doua ore pe zi cu blogul asta. Ok, pastrez aici amintiri, dar asta as putea s-o fac intr-un caiet sau intr-un fisier din computerul personal.

Vine apoi cate o zi ca aceasta, in care am nevoie sa impartasesc ceva cu voi, in care am nevoie sa stiu ca suntem mai multi, mai bine zis, sa convingem ca suntem mai multi. Biciclisti. In Bucuresti si-n tara.

De vreo saptamana cei de la portocalamecanica.ro au lansat un site unde se face recensamantul biciclistilor. Bineinteles ca nu vor reusi toti biciclistii din tara sa se inscrie, dar e un inceput si asta conteaza.

Nu exista in Romania nicio statistica legata de numarul celor care folosesc bicicletele pe drumurile publice. De aceea suntem nevoiti s-o facem noi. Mai exact sa ne numaram singuri. Ai bicicleta? Daca nu ai inchiriezi? Atunci e cazul sa completezi chestionarul. Dureaza 2 minute si e un pas catre o Romanie cu biciclisti pe harta. Adica luati in seama. Adica cu infrastructura specifica.

Stiti ca primaria zice ca suntem maxim 20000 de biciclisti in Bucuresti? Un astfel de numar nu merita niciun leu din buget pentru infrastructura. Miza este sa trecem de numarul acesta. Deocamdata au completat chestionarul cca. 6000 de biciclisti, dar mai e mult pana departe si e nevoie de fiecare dintre noi, de prietenii nostri, de cunostintele noastre, sefi, profesori, cumnate, amante sau dusmani. De toti cei care merg cu bicicleta si vor conditii ca afara. Hai ca putem!

(Visited 51 times, 1 visits today)
Laur

Pai numai eu am 3 biciclete in garaj pregatite. Il pun si pe socrul meu, ca de , merge omul zilnic de 7-8 ani. Hai ca ma duc sa completez chestionarul , sa le dam peste gura celor ce au deschis-o fara sa stie ca suntem milioane de biciclsti….

Marmotica

Avem 3 biciclete si primavara si vara suntem cu ele prin parc, dar ca sa ajungem in parc e o mare chinuiala. Traversat strada, sarit peste tot felul de borduri , si trecut prin stalp- ca asa au facut banda :)))
Sper sa se stranga cat mai multi oameni 🙂

vienela

Il completez si eu, desi in casa noastra nu exista decat o singura bicicleta. Dar, ca si ceilalti, am nevoie de spatiu pentru a ma putea deplasa fara teama ca vine vreun nebun sa ma loveasca.

Corny

Buna seara all….am completat si eu. Am 2 biciclete, merg la serviciu….mai ies ma plimb,desi soselele sunt cam…periculoase. Multi soferi nebuni,si nesimtiti.Trebuie sa ai mare grija. Sanatate all.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.