Cum ne organizăm pentru școală

Dacă aș fi întrebat-o pe Sonia (știți voi, copilul Sonia) treaba asta cu organizatul pentru școală, mi-ar fi spus că trebuie să-și înnoiască garderoba, să-și ia o geantă frumoasă și să meargă la coafor.

Dacă  aș fi întrebat copilul Iulia același lucru, ea mi-ar fi spus că trebuie să vorbească cu colegele pe facebook să vadă cum organizează treaba împreună.

Dacă m-ați întreba pe mine cum ne organizăm pentru începerea școlii, aș spune că trebuie un pic verificate temele pentru vacanță și acolo unde este cazul (aproape peste tot) îngrășatul porcului în ajun e ultima soluție.

Revenind la realitate, ce-am făcut noi ca să fim cât mai în formă la începerea școlii:

  • le-am luat la fete pe lângă alte obiecte noi de îmbracaminte, niște pantofi sport, cred, care se cheamă skateri, Nu vreți să știți, eu am zis că-s excluziv pentru băieți încălțările astea, ele nu și nu. So, le-am luat.
  • le-am lăsat să ia legătura, pe facebook, cum altfel, cu colegele de clasă. Au organizat astfel o vizită la școală pentru a inspecta clasa și pentru a identifica problemele ce trebuiesc rezolvate acolo.
  • tot ele au început pregătirea la limba română și au continuat cu exercițiile la matematică pentru că, vacanța-i vacanță, dar nu-i ok să îți dai seama în prima săptămână de școală că nu mai știi nimic, e important să înțelegi asta măcar cu două săptămâni mai devreme de începerea cursurilor. 😀
  • am cumpărat și ghiozdane, evident. E doar un fel de-a spune ghiozdane, copilele și-au luat, de fapt, niște genți hidoase și foarte la modă printre fetele de-a șapte.

Cum rechizite mai avem și sigur vom mai lua pe parcurs, pot spune că în acest moment suntem pregătiți pentru școală. Da, știu, sună ca și cum și eu aș merge la școală, iar adevărul nu-i deloc departe. Să înceapă clasa a șaptea, zic!

(Visited 325 times, 1 visits today)
Marmotica

Funny! Imi aduc aminte ca la fiecare inceput de scoala dupa vacanta mare, mergeam cu ai mei si imi luam cateva hainute asa pentru prima zi si in materie de rechizite doar ceva caiete, coperti , creioane si alte chestii dragute. Ghiozdan nu imi luam , aveam mare grija de cel luat in clasa a cincea , iar penarul meu era in perfecta stare . La fratele meu statea altfel treaba, trebuia sa ii cumpere aproape tot: a schimbat o gramada de ghiozdane, penare , stilouri, ce sa mai durere cu el..
Un inceput frumos de scoala pentru fetele tale!
Si ce genti si-au luat de sunt atat de hidoase ? :)))

ana

sensibil subiect :), ce bine ca ai fete mari!
noi suntem abia la pregatitoare, clasa 0 sau cum s-o fi chemand, ca inca nu m-am dumirit…si dupa prima sedinta, am aflat ca trebuie muuulti bani, pentru chestii normale, gen rechizite(hartie, de scris, de colorat, etc etc etc) si mai ales pentru dulapuri, ca nu sunt, covor pe jos, rafturi pentru pereti(desi scoala e una noua, totusi, astea lipsesc cu desavarsire !!!) si uniforma….care nu e obligatorie, dar e recomandata….

deci pregatirea noastra pt scoala consta in a mai face rost de niste bani 🙂

felicitari pentru noua tema, simpla si frumoasa !
numai nu inteleg ce e chestia aia colorata 🙂

nina

chestia aia colorata e o poza cu mai multe materiale (de la croitorie, intelegi tu) care cica ar reprezenta toanele mele. Odata buna, odata rea, alta data cu ifose si apoi iar buna… Fiecare culoare reprezinta o stare, dupa cu vezi, negru nu-i deloc. 😀

Nina

Mare dreptate ai Corina. Si sa stii că acolo in sufletul lor se intampla multe zilele astea. Sunt pline de emotii, iau o gramada de hotarari pe care daca și le-ar respecta, eu as fi cel mai fericit parinte. 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.