Vacanta, Belgia, Mathias

Nu pot sa cred ca tot povestindu-va de vacanta noastra de anul acesta prin Europa am ajuns, iaca, in august si eu nu v-am spus inca despre cea mai frumoasa parte, cu exceptia Disneylandului, evident.

In dimineata in care am plecat din Paris, am hotarat ca nu putem sa ajungem pana acolo si sa nu le facem o vizita si verilor nostri ce locuiesc la 200 km departare de locul in care ne aflam, si anume in Belgia. Am incarcat asadar harta de Belgia in GPS si am plecat spre noi locuri frumoase. De fapt, foarte frumoase.

Ei bine, cum spuneam, din excursia asta mie cel mai mult mi-a placut Belgia. Nu Bruxelles, unde am fost, mi-a placut, dar nimic spectaculos, mai ales dupa ce vazusem Salzurgul, Parisul, Strasbourgul… Belgia.

Mi-a placut in Belgia viata din imprejurimile Bruxelles-ului. Cristiana si Mihai locuiesc in apropiere de Charleroi intr-un sat din povesti, cu case frumoase si strazi inguste serpuite si in panta. Un sat pe care l-am gasit in plin festival, un sat cu oameni mai mult decat civilizati, un sat unde mi-as dori sa locuiesc, evident, daca as mai avea o viata. 😀

Gazdele noastre stau intr-una din casele frumoase impreuna cu cei doi copii ai lor, o fetita si-un baiat.

Am ajuns la ei undeva in jurul pranzului si nu ne-am mai dat dusi. Ai fi zis ca daca stau la tara n-au deloc distractii in jur, dar n-a fost deloc asa. In prima zi am vizitat Bruxelles-ul, si-am admirat-o pe pitica familiei cum ii cerea mamei ei de la inaltimea caruciorului, cu ochii tinta in vitrinele pline de celebrele bomboane de ciocolata belgiana: Maman, chocolaaat. Ne-am plimbat pe strazile capitalei Belgiei, ne-am mirat un pic de mizeria de pe starzi (chiar erau foarte multe hartii pe jos, daca nu le-as fi vazut si din masina, as fi zis ca in centru a fost un spectacol si ala-i gunoiul de dupa), ne-am facut poze (care, evident, sunt pe alt calculator si n-am cum sa pun nimic acum) si-am admirat cladirile mari cu ornamente suflate cu aur adevarat. A, si-am fost la Atom. Am facut acolo multe, multe poze. 😀

A doua zi am fost la un aqua park din apropierea satului lor (ce sa zic, astia au parcuri acvatice la tara) si-am petrecut acolo cateva ore bune de relaxare si distractie, spre bucuria noastra, dar mai ales a copiilor, care nu mai voiau sa plece, mai ales ca aveau ochelari de inot noi.

Sa va mai spun de mirosul din casa la prima ora a diminetii? Mda, erau croisantele fara de care belgienii nu-si concep viata si pe care ai nostri le-au adoptat cu draga inima. Facuse Cristina cateva tavi pline, special pentru noi, iar eu cred ca voi tanji dupa mirosul acela pana la vizita mea viitoare in Valonia.

Multumim Cristina si Mihai pentru ospitalitate si la multi ani Mathias pentru cei 4 ani impliniti azi!

(Visited 112 times, 1 visits today)
Cristina

Multumim pentru cele scrise,imi vine sa plang abia va asteptam iar pe la noiii.Si Mathias va multumeste si va pupam cu drag.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.