Femeile și benzinăriile

În afară de ocaziile, de altfel foarte dese, în care domnițele îi insoțesc pe domni la benzinărie și în timp ce aceștia din urmă alimentează, ele își plimbă cu eleganță posterioarele printre rafturile pline cu cipsuri si grisine ale benzinăriilor, există și-o variantă mai complicată pentru noi, femeile,  aceea în care suntem șoferițe și ajungem la benzinărie cu scopul de a ne hrăni automobilul.

În îndelungata mea carieră de șoferiță am văzut tot felul de benzinării si benzinari. Ok, uneori am vazut și benzina, ba chiar am dat mana cu ea, dar asta-i altă poveste. Aș vrea să vorbim azi despre soferițe și băieții de la benzinărie, care pesemne că au fost școliți, ca de fiecare dată când văd o doamnă să lase totul baltă, si aici mă refer la fraierii care aleg să-și umfle roțile la ei și care rămân în așteptare (a se citi cu buza umflată) până angajatul benzinăriei aleargă spre doamnă, ștergându-și mâinile din mers, și îi alimentează acesteia bestia. Sau Loganul.

Acum, eu n-am o problemă cu asta, vă dați seama că-s super-mulțumită de situație, mai ales atunci când baiatul e draguț și nu uită să-mi spele și parbrizul și luneta, ba uneori, când sunt eu îmbrăcată mai fumos, văd că se pot spăla până și farurile. 😀 Să revenim, spuneam că n-am nicio problemă cu discriminarea asta, problema mea e dacă ei se așteaptă sau nu ca noi să le dăm bacșiș, și dacă da, la cât se așteaptă.

A fost o vreme când alimentam cu cardul de la firma la care lucram și ajungeam uneori în benzinărie fără niciun șfanț, așa că oricât de mult și-ar fi dat ei silința, nu primeau de la mine nimic. Nada. Nothing. Numai că vremurile alea au trecut și de când sunt patroană cu carte de muncă, am fermoarul stricat la portofel sau sunt mai mână largă, dacă pot spune așa, și le mai scap băieților din când în când câte un leu, doi.  Numai că zilele trecute mi-am dat seama că am dat-o în bară rău de tot, când am văzut o doamnă (era o doamnă adevărată, gen mama)  care i-a dat tipului de la benzinărie 5 lei. Cinci lei pentru că i-a băgat benzină.

Doamnelor, vreau să știu! Problema e la mine sau doamna e o excepție de care trebuie să ne ferim?

(Visited 47 times, 1 visits today)
Coana Zoitzica

Sa stii ca nici eu nu le dau nimic. Sa lase cati masculi vor ei cu ochii in soare, eu nu le dau nimic. Din pacate, sunt instruiti sa ajute femeile, dar cand vad cate un babalau ca se chinuie cu frutunul, stau cu mainile in san. Nu ca asta ar fi o problema 😉

nina

@Fritz- aha, tu te apropii tare de doamna din poveste. Nu cumva era chiar tu si n-ai avut schimbat?

@Coana zoitzica- e, doamnele de la o varsta ar trebui sa stie cum sa le ceara ajutorul. 😉

Cami

5 lei???
Eu le dau un leu sau doi, dar doar cand imi spala si geamurile. Doar pentru alimentat nu le dau niciodata.
Hmmm, nasola treaba. Cred ca aia de la benzinaria la care merg eu cel mai des imi zic “Roscata cea zgarcita”. La naiba!

Mihai

Trebuia sa le dam bani? Pana acum nu am dat la nimeni, am avut parte de experiente amestecate. De fiecare data, insa, s-a vazut pe fata lor ca nu le prea convine.

Marmotica

De obicei alimentez cu Fill&Go de la Rompetrol si daca ii vad ca vin intr-un suflet spre mine , le spun ca ma descurc. Cand alimentez cu bani cash , le mai scap 2 lei si odata i-am dat unuia 5 lei ca nu stiam cat trebuie sa ii dau, era prima alimentare de cand aveam masina 🙂 Dar totusi mi se pare putin cam mult , nu stiu daca trebuie neaparat sa le dam bani, ca doar de aia sunt angajati acolo sa ne ajute in caz de ceva..

iYli

Mda, cam 5 lei, insa eu nu ii las sa atinga nimic daca nu intreaba inainte.
M-a enervat unul acum 2 ani pe faza asta, tocmai inlocuisem parbrizul si capota 🙁 si cnd am iesit din servis am bagat benzina, am lasat masina si na, sa platesc.

Un angajat imi stergea geamul in conditiile in care baietii din servis au spus sa nu il ating cateva zile sa se fixeze sau ma rog, acum eu nu stiu, insa mentionez ca le schimbasem deoarece au cazut crengile netaiate corect din copacul langa care aveam locul de parcare -pe masina, in timpul unei furtuni in 2009.
Iti dai seama ca vedeam iar geamul ala praf sub mana aluia de il stergea. Rezultatul: criza de isterie spontana :))

Asa ca sa stea linistiti pana ii chem eu.
Cu alte ocazii alti angajati mai mult mi-au manjit masina, exista spalatorii si am stergatoare in rest.
Pffff
Benzina stiu sa imi bag singura :))

dojo

Eu de obicei le spun ca-mi pun singura benzina si le multumesc pentru intentie. Mi-e nus’ cum sa nu le dau bani, dar, dupa ce las o mica avere pe un plin, chiar sa mai dau cativa lei pe faptul ca face o treaba pe care as putea s-o fac eu nu ma incanta. Masina nu e murdara, ca o spal periodic la o spalatorie misto din cartier.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.