Sunt cel mai leneș părinte

Eram ieri în birou, mai faceam ceva ordine prin hârtii, când copilul Iulia intră la mine (biroul meu e vizavi de casă) și mă întreabă dacă poate ieși cu rolele pe afară. Îi spun că dacă-i ordine în camera ei (avem o problemă cu asta) și a scris povestirea (au pentru vacanța asta de făcut cât mai multe povestiri), poate ieși. Dar mai întâi trebuia să mă conving eu și de povestire și de curățenie.

Dacă caietul cu povestirea mi l-a adus repede și-am văzut că și-a scris (nu m-a lăsat s-o corectez, a zis că doamna este cea care trebuie s-o corecteze, că altfel nu-i corect 🙁 ), de mers în cameră să văd dacă-i ordine eu tot amânam. Ba mai verificam un pix, ba mai puneam o comandă la dosar, ba… Văzând copilul că eu n-am de gând să-mi mișc fundul spre camera ei prea curând, o văd că pleacă și se întoarce cu telefonul în mână, de unde vine și-mi arată niște poze. Zice:

– Uite, vezi? Ăsta-i patul, e bine? Asta-i biroul, ăsta-i șifonierul, asta-i podeaua. E bine?

Eu mă uitam siderată la poze, camera era ok, dar nu-mi reveneam din uimire, atât de mult își dorea să iasă afară încât n-a mai avut răbdare până mergeam eu să văd. Îi zic totuși că-i ok, poate merge la joacă.

Iulia pleacă foarte bucuroasă, dar din păcate pentru ea aud ce-a zis când s-a întors cu spatele:

Să nu uit să păstrez pozele astea, nu se știe când îmi vor folosi. 🙂

(Visited 59 times, 1 visits today)
Ioana

Poate sa le pastreze, ca data viitoare vei chiar merge sa-i vezi camera, nu? :-))
Nina, nu esti un parinte lenes! Asta e dezavantajaul cand biroul e prea aproape de casa si vrei sa impaci si jobul si educatia copiilor si sa obtii si rezultate super! Se numeste perfectionism, nu lene, si e de bine 😀

nina

@Marmotzel- nu stiu ce ai facut tu, dar eu nu mi-am pacalit niciodata parintii.
PS Acest raspuns a fost dat pentru eventualitatea in care mama citeste aceste post. :))

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.