O zi din viața unui extraterestru- seara

După ce și-a petrecut dimineața citind, Fant și-a continuat lectura și după -amiază, a terminat Triumful prostiei pe care l-a găsit extrem de interesant, îl memorase deja, dar se simțea în continuare ca un tocilar din clasa lui Greg, puștiul din Jurnal unui puști. Știa tot, dar nu înțelegea nimic și nu-și dădea seama de ce, pentru că el era un tip deștept sau cel puțin așa era până ieri. Azi se întâmpla ceva ciudat, începea să-și piardă din abilități.

Fant face un semn spre monitor și Jena apare ravisantă pe ecran, spunându-i plină de gingășie că în seara asta va începe călătoria lor pe Pământ.

Nu vreți să știți cum se îngrămădeau întrebările băiatului în capul său, e el suficient de pregătit? Cum adică a lor? Cum adică în seara asta? Cum…

-Fant, știu exact ce-ți trece prin cap, crede-mă ești suficient de pregătit pentru viața pe Terra, tot ce nu știi încă, vei afla pe parcursul vieții tale pe Pământ. Da, știu că-ți pui întrebarea asta, eu voi merge cu tine, îți voi fi sprijin așa cum și tu îmi vei fi mie. Pe planeta asta albastră spre care o să plecăm, familia e încă foarte importantă, iar noi doi vom face parte din aceeași…

– Stai puțin, încercă Fant să-i întrerupă logoreea, cum adică familie? Explică-mi direct, nu mă lua pe ocolite. Mai ai și alte vești ciudate să-mi dai?

– Fant, taci și ascultă-mă cu atenție. Este pentru ultima oară când îți voi vorbi în forma în care m-ai cunoscut până azi. Vom pleca diseară spre Pământ împreună. Vom ajunge acolo în circa 9 luni și vom veni pe lume sub forma unor bebeluși născuți într-o maternitate din România. Știu că n-ai auzit de țara asta, dar crede-mă ce se întâmplă acolo e chintesența omenirii. Transformarea noastră a început deja, noi trebuie să ne păstrăm cu orice preț acoperirea, așa că pe Pământ vom fi amândoi fete și pentru a nu ne da de gol, nu vom scoate nicio vorbă vreme de un an, doi, timp în care ne vom familiariza cu limba și comportamentul oamenilor în mijlocul cărora vom locui. Vom primi la vârsta de 14 ani instrucțiuni despre misiunea noastră în lumea aceea, dar până atunci ne vom comporta ca două surori normale.

Din păcate mai multe nici eu nu știu (aici mințea, ea pusese de fapt la cale totul și acum voia ca Fant să se bucure că i se alătură în călătorie), tot ce pot face pentru a-ți ușura cât de cât trecerea la un nou eu, este să încalc toate regulile, să scormonesc printre cele 40,000 de cărți de la elefant.ro și să-ți mai recomand o carte, Travesti de Mircea Cărtărescu. Nu-i nevoie s-o citești, deși ciudat cum te știu, s-ar putea să-ți placă, îți recomand în schimb să privești cu atenție coperta. E ceva acolo, un fel de a ne arăta începutul. Nu neapărat doar al nostru.

 

Seara se lăsă fără remușcări peste planeta ORTNAFELE (încercați să citiți asta invers), iar Fant mai avu timp înainte de plecare să-și amintească de înaintașul lui, Bing, cel care plecase spre Pământ cu mult timp în urmă. La fel ca el, și Bing încercase să cunoască omenirea citind cărțile publicate acolo, studiindu-le istoria și învățând bunele maniere. Dacă reușise sau nu, avea să afle Fant pe propria piele. Cert e un singur lucru, oricât de mare ar fi o carte care să cuprindă tot ce se cunoaște despre pământeni, tot mai mare ar fi cea cu ce nu se cunoaște despre ei.

-Sfârșit-

Articolul face parte din campania inițiată de Blogal Initiative  pentru libraria online Elefant.ro. Și cum mie îmi plac mult librăriile, m-am băgat cu mare drag. Desigur, nici premiile nu sunt de colo, așa că dacă vă tentează și mai ales dacă vă place să citiți și să scrieți, vă invit să participați, mai aveți timp doar azi.

(Visited 242 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.