Punct și de la capăt

La fiecare început de an, poate și pentru că am câteva zile libere în care îmi pot lăsa mintea să zboare cu sorcova , simt nevoia să fac ceva schimbări, nu ceva extraordinar, ci lucruri pe care ar fi trebuit să le fac demult, dar pe care le-am amânat sau nu le-am considerat suficient de importante.

La fel mi se întâmplă și anul asta. Stăteam ieri și mă uitam la fete cum patinau pe cheața de la Afi și mintea mea se gândea la reguli. La reguli pe care îmi place să le fac, dar nu țin neapărat să fie respectate. Pentru că apoi nu mi se mai par la fel de importante ca atunci când le-am stabilit. Nu știu de ce mi se întâmplă asta, dar știu că viața mea ar fi probabil mult mai organizată dacă m-aș ține de câteva reguli. Dar nu le pot respecta și pace.

De exemplu, îmi zic întruna că nu-i ok sa intru în toate magazinele de 2 bani și să-mi cumpăr chestii, după care să-mi dau seama în maxim o zi ca ele nu-mi trebuiesc. Măcar dacă nu mi-aș da seama. 🙁

Așa că la începutul ăsta de an nu îmi iau angajamente, nu stabilesc lucruri pe care să le duc la îndeplinire, ele oricum sunt acolo și se vor întâmpla, ci doar îmi pun o dorință: să-mi stabilesc două-trei reguli și să mă țin de ele. Una e asta cu adunat nimicuri nefolositoare, la celelate mă mai gândesc.

Voi cum stați cu respectatul regulilor?

(Visited 37 times, 1 visits today)
Mark-3000

Cumparaturile impulsive se pot reduce la maxim daca iti pui intrebarea: ce-o sa fac cu chestia asta peste o saptamana? (Daca e ceva de mancare intreaba-te daca fetele tale o vor manca).

căpcă1

Hm, reguli noi ?! Oare de ce ?! Qui prodest ?
Eu unul știu că regulile, cele mai multe, sunt făcute ca să fie încălcate…dar și câtă plăcere când găsim justificare pentru faptul de a le fi încălcat, nu ? 🙂
Altfel spus, îți doresc un 2012 cu multe bucurii !

nina

@capca1- repede, te resemnasi ca nu te baga-n seama. 🙂 Asa e, ne place sa gasimn justificari pentru incalcarea regulilor, dar atunci cand chiar si cel ce le face le incalca, s-ar putea chiar sa nu fie nevoie de regula aia, nu-i asa?
Uof…nici n-am zis bine ca vreau sa le respect ca uite aproape m-am razgandit. 🙁

Un an plin de bucurii, capca1 si pentru tine si ai tai!

Cristina

@Nina: faza e ca sunt obisnuita cu regulile de multisor; cam de cand am inceput sa invat ce e aia nutritie, sport…si din obisnuinta si in viata de zi cu zi ma tin de reguli. ca asta e…eu de ex bag masina de spalat miercuri (si dc mai e nevoie sambata); iar cumparaturile alea mari (lunare, sa zicem) le fac sambata (ca mereu pierd 1/2 zi prin oras).

nina

@Cristina- la noi se spala luni, marti, miercuri, joi, vineri, sambata. Cumparaturi face mama zilnic si la supermarket mergem noi in cate-o seara mai libera, ca n-as mai suporta sa fac asta sambata sau duminica, cand se presupune ca-s zilele noastre de odihna. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.