Dacă mai aveam ceva de pierdut, am pierdut aseară

Nu eu personal, dar eu împreună cu voi toți, puteți fi siguri de asta.

Tu, mare președinte de țară, intri în direct la televizor la o televiziune pe care altfel o detești și îi spui celui mai capabil om din sistemul romanesc de sănătate că e mincinos și că nu trebuie să ne spună nouă, oamenilor de rând,  părerile lui despre noua lege a sănătații, ci trebuie să-și spună părerile doar Ministrului Sănătății care va face ce crede el de cuviință cu ele. De ce n-a intervenit Ministrul RITLI LADISLAU (e prima oara cand aud de el, voi știați ca e ministrul sănătății?), de ce n-a intervenit șeful guvernului, de ce trebuie să intre Băsescu și să se dea el specialist în sănatate și în cum funcționează lucrurile acolo?

Da vorbesc despre intervenția telefonică de aseară de la Realitatea, când șeful statului (știați că nu există funcția asta, da?) a găsit de cuviință să-l atenționeze pe secretarul de stat Raed Arafat (în sfârșit un nume cunoscut) că nu trebuie discutată legea la televizor, ci la ei în cabinete. Și a făcut-o așa cum știe el mai bine, fără să-i lase și pe ceilalți să vorbească.

Bineînțeles că Arafat n-a ieșit din prima la televizor: “De cel puţin trei luni încerc să vorbesc cu o comisie despre proiectul legii sănătăţii. Din Comisie fac parte Vlădescu, Păunescu şi Duţă. După a doua discuţie am fost blocat de Vlădescu (Cristian – n.r.), care nu a mai acceptat ca la nicio discuţie privind proiectul să particip şi eu. La solicitarea lor, a celor trei, nu am mai fost primit la discuţii. Nu aş fi ieşit să discut public acest subiect dacă nu aş fi fost considerat duşmanul reformei sanitare.

Eu n-am citit proiectul de lege (nu l-am gasit, chiar am vrut s-o fac), așa că nu nu-mi pot da cu părerea de partea cui e dreptatea și cum ar fi mai bine să fie, dar eu, ca cetățean de rând care urmează probabil să beneficiez cândva de serviciile de sănătate pe mâna cui aș merge? Pe mâna lui Băsescu sau a lui Arafat?

Tare mult trebuie să-și iubească omul ăsta, mai întâi meseria și apoi poporul ăsta pe care l-a adoptat. Eu în locul lui mă duceam unde vedeam cu ochii și îi lăsam pe politicieni să se descurce. Oricum, nu suntem departe de situația asta: “Nu ameninţ cu darea demisiei, am zis că dacă proiectul de lege trece în forma actuală vor trebui să vină cei care l-au iniţiat şi să-l implementeze. Este o constatare realistă ca aceia care au propus un astfel de proiect să vină şi să îl şi implementeze”

No, apăi dacă se întâmplă și asta, dacă îl lăsăm pe Băsescu să-l îngenuncheze și pe Arafat, atunci chiar că ne merităm soarta și va trebui să ne mulțumim cu un sistem de sănătate pe care-l merităm cu vârf și îndesat. 🙁

(Visited 27 times, 1 visits today)
nina

Fetelor, aseara am plans pe tema asta, nu mai veau sa zic nimic despre subiect, imi este prea lehamite de tot ce se intampla si noi suntem atat de mici si de dezorganizati…

viatanomada

uluitor domnu’ sef da stat asta al nostru
SMURD-ul era cea mai tare chestie de la noi,multi s-au opus infiintarii acestui serviciu si acum probabil isi freaca mainile a bucurie ( de scurta durata, sper)
semnam petitia, sper sa fie cu folos
tot respectul pentru domnul Arafat
( parca fusese cineva cu demisia ” in 5 mminute..”
da’ fara sa si puna in aplicare

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.