Am fost la un spectacol de mentalism

Mentalismul este o categorie a iluzionismului care imită citirea gândurilor, predicția, controlul minții, telepatia, telechinezia, percepția extrasenzorială. Nu mai văzusem niciodată un asemenea spetacol din sală și am fost realmente impresionată. Atât de mult încât aș vrea să pot face lucrurile pe care le face Vlad Grigorescu, dar nu într-un spectacol, ci în viața de zi cu zi. Da, cred că majoritatea celor care au fost aseară în club Prometheus au plecat acasă cu gândul ăsta.

Pe o scenă mică pregătită pentru show și-a făcut apariția un băiat înalt, aș zic deșirat dacă n-aș fi sigură că el mi-a indus să scriu asta :D, cu ochelari, papion și sacou, cu vocea gravă, dar melodioasă care s-a prezentat simplu: numele meu este Vlad Grigorescu și vă invit la un spectacol de mentalism.

Vlad s-a jucat vreme de o oră și jumătate cu mințile noastre, ale publicului care a ales să-și petreacă o vineri seara altfel, ne-a făcut să ne minunăm, să ne îndoim, să fim încrezători și în cele din urmă sa ne crucim. Dar mai ales, ne-a făcut să rămânem în minte cu întrebarea “oare este real?”, pe care  aproape nimeni nu și-o mai pune la spectacolele de magie,  unde ne-am prins cu toții că undeva există un truc. Dar mentalismul nu-i magie.

Mi-a plăcut foarte mult felul în care ne explica de fiecare dată ce va încerca să facă și cum îl vor ajuta chiar subiecții aleși prin tot felul de mesaje transmise de corpurile și mușchii fețelor lor. Ne-a spus că se va ajuta de sugestie, îndemânare, tehnici psihologice de manipulare, de distragerea atenției, predicție, telepatie…și a făcut-o aproape fără greșeală. Impresionant chiar! Un spectacol pe care merită să-l vezi măcar odată-n viață.

Invitația la show am primit-o de la Chinezu  căruia îi mulțumesc foarte mult!

Și da, Sonia și Iulia au fost pentru prima dată în viața lor într-un club. Acum nu-și mai încap în piele de mândrie.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Carmen

si acum m-ai facut curioasa. nu am avut ocazia sa merg la un astfel de spectacol (ori pentru ca nu s-a intamplat in Iasi pana acum, ori pentru simplul motiv ca n-am stiut de el). cat despre The Mentalist, am vazut cateva episoade, si nu-i tocmai rau 🙂

nina

@CArmen- e imposibil sa nu fi fost si-n Iasi, mi se pare ca a fost chiar Vlad la voi, totul e sa urmaresti. E super spectacolul, si mentalismul in general e ceva ce te starneste, te provoaca…

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.