Amestecate

N-am mai scris de mult un text pe care să-l încep fără să știu ce va urma. Să n-am nicio idee de subiect, să las cuvintele să vină așa cum gândurile mi le dictează. Acum câteva minute am deschis pagina alba de articol și-am început sa scriu. Nici titlu nu i-am dat. Așa făceam pe vremuri și n-au ieșit niște postări tocmai rele. Le recitesc uimită câteodată și-mi pare rău ca în ultimul timp știu exact despre ce vreau să scriu când încep un articol. Nu și de data asta.

La radio a început o melodie lentă. Sunt zile în care am chef să ascult melodii lente. Azi e o astfel de zi.

Mâine fetele primesc mărțișoare. Îmi amintesc cu mare drag de zilele când alergam prin curtea școlii cu pieptul plin. De mărțișoare. Eu am primit azi un card. Suficient de plin. Oare să-l leg cu șnur?

Mâine sunt invitată la o petrecere surpriză. Între fete. De mărtișor. Vă povestesc și vouă, cum să nu, dar după, ca să știu ce să zic. 🙂

Zapada asta îmi dă de furcă. Știți că mie îmi place mult zăpada, dar aș vrea să fim înțeleși, nu zăpada din martie. Nu se cade. Acum ar fi frumos să simt miros de zambile, nu să aud apa din țurțuri plimbându-se țanțoșă pe pereți, de parcă ar avea toate drepturile. E încă frig afară, un frig înțepător care nu aduce deloc a primăvară. La noi în casă e cald. Factura de gaze a venit 1135 lei. Am sperat că-i o greșeală. Nu era.

M-am bucurat că Natalie Portman a luat Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol principal. E o actriță  excelentă. O știu de mică,  din Leon, unde mi-a plăcut mult. Uite:

Aseară Iulia mă  întreaba dacă din toamnă ( împlinește 12 ani atunci) se va putea uita la filmele interzise copiilor cu vârsta sub 12 ani. I-am spus că, în principiu, da. S-a întors spre sora sa și i-a zis încântată: “Mamă, Sonia, câte filme vom avea de văzut la toamnă” M-a făcut să râd. Acum se duc la școală singure fără probleme. Se și întorc singure. Ce mai, au crescut. Încep altă etapa. Și ele și noi.

Melodia lentă s-a oprit.  La radio nu se mai aude nimic. Am un radio vechi care-și pierde programul uneori. Nu l-aș schimba. Știe el de ce se oprește. Probabil au început ceva știri și nu vrea să mă scoată din starea asta zen în care sunt.

Maine e 1 martie. Vine primavara! 🙂

(Visited 42 times, 1 visits today)
Cristian Gheorghe

Am auzit și io că vine primăvara mâine. Dar n-au spus la ce oră. Oricum o să o aștept toată ziua, cred că vine sigur primăvara asta, că tanti Jeni cică va pregăti un meniu special. Abia așteeept!

nina

@ingineru- mai, am luat eu chiar acum de la cei care vand martisoare la intrarea in metrou. Am gasit si cosari si potcoave si trifoi cu 4 foi. Simple si cu snur.

@cristian- apai, daca tanti Jeni are meniu special sigur vine. 😀

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.