Viaţa bate telenovela

Mihai şi Oana au fost prieteni înainte de căsătorie cam 8 ani. Cred că v-am mai spus de ei dar, cum îs bătrână şi uit repede, reiau.

Sfârşitul şcolii generale, liceul şi apoi căsătoria. Doi copii buni, prea îndrăgostţi unul de celălălt ca să urmeze fiecare facultatea pe care şi-ar fi dorit-o şi care după mintea lor i-ar fi putut despărţi, hotărăsc să se căsătorească la 20 de ani. Nimic nu i-a putut convinge că pasul pe care vor să-l faca, l-ar putea amâna cu câţiva ani, timp în care şi-ar fi terminat fiecare studiile şi ar fi avut mai multă minte poate apoi. Nimic. Degeaba părinţii s-au rugat de ei să se mai gândească, degeaba prietenii i-au îndemnat să mearga la studii în continuare, n-a reuşit nimeni să le strămute gândul căsătoriei ce a urmat.

Nu mă înţelegeţi greştit, dupa 8 ani de prietenie nu s-a gândit nimeni ca nu se vor căsători la un moment, dar toti se aşteptau ca pasul ăsta, ei să-l faca atunci cand vor fi terminat facultatea.

Nunta a avut loc la Targoviste acum 18 ani şi după nuntă fiecare şi-a găsit câte un loc de muncă în oraş şi au pornit cu gânduri mari în viaţa de familie. N-a fost uşor. Foştii lor prieteni erau acum plecaţii la studii, ei mergeau zilnic la serviciu. Oana se chinuia să fie o soţie buna dar la cei aproape 20 de ani ai ei se simţea copleşita. Mihai, în lipsă de altceva, se împrietenise cu câţiva colegi de serviciu şi îşi petrecea serile în compania lor, la cârciuma din cartier. În tot acest timp părinţii le atrăgeau atenţia asupra hotărârii proaste pe care au luat-o.

Până la urmă presiunea venită din toate partile şi-a spus cuvântul şi dupa nici un an de căsnicie Oana si Mihai  au hotărât să se despartă. 🙁

S-au întors fiecare la parinţii lui şi s-au înscris la facultate. Au intrat fără probleme şi n-au mai vorbit mulţi ani de atunci înainte. Între timp şi-au terminat studiile şi s-au recăsătorit, fiecare cu altcineva, Mihai la Targoviste,  Oana in Bucuresti.

Acum vreo cinci ani când s-au reîntâlnit într-o vacanţă la părinţi, fiecare avea familia lui şi Oana era acum mămica unei fetiţe ce-i semăna picătura. Au schimbat câteva vorbe, şi-au amintit câte ceva din tinereţe, au râs pe seama tinereţii lor şi şi-au văzut fiecare de viaţa lui.

Aseară am aflat că la vară vor face nunta la Targoviste. Oana şi Mihai se recăsătoresc acum, după 17 ani de la divortul lor. Mihai a divorţat între timp  şi soţul Oanei a murit într-un accident acum vreo trei ani.

Altceva nu mai ştiu…

Nu-i aşa că seamănă a telenovelă. Hmmm, soarta domnule!

(Visited 58 times, 1 visits today)
Ada

Wow! Daca n-ai vazut “Serendipity” pana acum, cauta-l si vizioneaza-l. E tot asa legat de soarta… te va face sa crezi. Si e foarte frumoasa povestea in sine.

nina

@Ada- amauzit de el, nu l-am vazut, am notat. 🙂
Eu abia astept sa aflu amanunte cu prima ocazie cand voi merge la Targoviste. Astia doi chiar is buni de subiect de roman. 🙂

nina

@Copila blonda- nu bag mana in foc, probabil ca l-a iubit, dar pe Mihai l-a avut tot timpul undeva in suflet. Altfel cum sa te casatoresti acum din nou cu el? Oricum am sa vorbesc cu ei imediat ce am ocazia.

Dojo

Viata uneori iti da niste suturi de pomina si in alte ocazii iti “rezolva” totul ca prin minune. E bine ca sunt impreuna si ca se iubesc. Asta conteaza pana la urma. este clar o poveste ca din filme, dar nici filmele nu sunt facute exclusiv pe fictiune. Viata ofera destule “povesti” incat sa aiba inspiratie.

nina

@Dojo- eu cand vad cateodata filme din astea zic ca-s prea trase de par, dar bag seama ca uneori viata e exact asa intortochiata cum apare pe acolo. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.