Vecina si cainele

Vecinii, acest rau necesar al nostru al tuturor.

De-a lungul vietii m-a ferit Doamne-Doamne de vecini rai. Chiar daca am locuit o lunga perioada la bloc.  Eram 44 de copii pe o scara de bloc cu patru etaje. Bine, numai pocaitul de la parter avea 12. 😀  Totusi  nu am avut nimic de impartit cu nici un vecin.

Acum ca stau la curte, cu atat mai putin ma pot certa cu vecinii, desi chiar si aici nu toata lumea suporta pe toata lumea.

Un vecin iti poate fi de folos cand n-ai cu cine lasa pisica, cand vrei ca cineva sa-ti ude florile in vacanta si nu vrei sa pui o ruda sa strabata tot orasul pentru a varsa o sticla de apa pe cele doua muscate ale tale, cand ai ramas fara sare in seara de revelion sau cand ai nevoie sa te urci pe casa lui ca sa-ti vopsesti casa ta. 😀

Vecinii  au copii si astfel copiii tai au cu cine se juca. Cu vecina poti sa aranjezi astfel incat sa luati pe rand copiii de la scoala, tu o saptamana ea o saptamana.

Mai sunt desigur multe alte motive pentru care e bine sa ai vecini, dar uneori ce-i mult strica….

De exemplu o vecina care pleca regulat la tara, rugase o alta femeie batrana din apropierea sa sa-i aduca catelului ei macare cat timp lipseste.  Nimic spectaculos, batrana a adus de mancare cainelui in fiecare zi cand stapanii lui au lipsit. Situatia s-a repetat de mai multe ori, dar in ultimul timp, batrana (77 ani) incepuse sa aduca mancare cainelui chiar si cand stapanii lui erau acasa.

Intr-o zi, saptamana trecuta, a adus ceva hrana pentru caine si cum poarta era inchisa a strecurat castronul cu mancare pe sub poarta. A asteptat ceva timp si a bagat mana sa i-a castronul gol, dupa mintea ei.  Se vede treaba ca nu a asteptat suficient si cainele a crezut ca cineva vrea sa-i fure mancarea, moment in care si-a infipt coltii in mana “hotului”.

Batrana a inceput sa tipe si sa incerce sa-si retraga mana, cainele nu s-a lasat usor si pana la urma s-a ales cu o rana de toata frumusetea, care  a necesitat doua interventii chirurigicale, drumuri zilnice la spital, medicamente si tratament.

Cine credeti ca a fost de vina?

As vrea sa stiu parerea voastra legata de faptul ca acum stapanul cainelui merge zilnic cu batrana la spital si ii plateste medicamentele, desi nu-l dau banii afara din casa si trebuie sa se invoiasca si de la serviciu ca sa poata face drumurile la clinica.

(Visited 126 times, 1 visits today)
nina

@coana zoitzica- cred ca se plictisea si s-a gandit ca ar fi cazul sa-si ia castronul. 😀 Chiar daca ajungem acolo nu-i cazul sa fim si proaste, zic.

Nicu

Ca unul care tocmai fu muscat de un caine ma consider indreptatit sa-mi dau un pic cu parerea.
In putine din cazuri consider ca animalul e de vina.In primul rand pentru ca e animal si n-are multa minte.
Particulrizand pe cazul tau….mamaia respectiva clar nu trebuia sa mearga pe supozitia ” o fi terminat de mancat” cainele. Mai mult decat atat, mana respectiva ii incalca teritoriul.
Deci sa zica “sar’na” ca mai are mana !! 😀 😛

nina

@Nicu- pai asa as zice si eu, in mod normal eu i-as da de mancare seara si as lua castronul dimineata, dar chiar si asa m-as asigura ca nu-i cainele fix langa el. 😀

@Darael- deh…

nina

@Malve- Chiar asa, mai ales ca atunci cand plecau oamenii ii dadeau cheia de la poarta si lasau cainele legat. Acum cainele era liber pentru ca erau ei acasa.

@Cristina- curat pasiune… Chicesti cine-i?

nda

:))

serios acum, in situatii de genul asta, mai conteaza cine a fost de vina? important e ca vecinul respectiv se simte responsabil – chiar daca teoretic n-ar avea de ce si are grija de batrana (mi se pare si normal … batrana ii facea un favor lui).

@malve scuza-ma ca-ti zic, dar esti un idiot 🙂

Iulia

Eu cred asa: ca batrana e senila, cainele era in legitima aparare, adica in legitima aparare a hranei, iar stapanul … as zice fraier, dar ma gandesc ca cineva trebuie sa aiba grija si de o biata batrana de 77 de ani muscata de un caine. Asa ca nimeni nu e de vina.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.