Pietonii, acesti boemi ai soselelor

Ma surprinde dezinteresul pentru viata al semenilor nostri, care cred ca au pe fiecare umar cate un inger pazitor care vegheaza pentru ei.

Nu stiu, poate ca unii chiar au pe cineva care sa le poarte de grija dar oameni buni, cand traversati strada, asigurati-va. Cand va sfatuiesc sa va asigurati nu ma refer exclusiv la a va face o asigurare de viata, ci la a va uita in stanga prima data si apoi in dreapta, pentru a fi siguri ca nu traversati pentru ultima data.

Imi este ciuda pe pietonii care pornesc cu capul in pamant pe trecere si nu-l ridica decat dupa ce urca pe trotuarul de vis-a-vis. As fi foarte curioasa sa  fiu in momentele alea in mintea lor sa aflu ce gandesc. Ori spun o rugaciune pentru ca s-ar putea sa constientizeze ce fac, ori murmura in gand ” opriti dreaqu ca eu sunt pe trecere si am tot dreptul sa trec”, ori probabil ca nu isi dau seama ca sunt pe strada (sosea) si se comporta ca si cum ar fi pe trotuar.

In aceasta ultima situatie era o fufa dimineta. Traversa nepasatoare cu mers lent dezordonat si sustinand o convorbire la telefonul mobil. Privirea ei era cand in pamanat admirand o pajiste imaginara, cand spre inaltul cerului privind cu interes norii jucausi, ca si cum asfaltul  soselei ar fi fost la cel putin cativa km distanta.

Soferii au oprit pe rand, mai intai eu, langa mine o dubita si in stanga dubitei un alt autoturism. Din pacate prin stanga ultimului autoturism oprit a trecut in mare viteza (nu contest aici vina soferului) o alta masina, care a agatat poseta domnisoarei obligand-o pe  aceasta sa faca o pirueta completa si spre norocul ei sa cada destul de superficial fata de ce nenorocire se putea intampla.  Eu cel putin deja o vedeam bucati si eu sunt un om optimist. De data asta doar poseta si telefonul au avut de suferit.

Reluand, pietoni, durata voastra de viata depinde in mare proportie de comportamentul pe care il aveti pe sosea. Cascati ochii la masini cand sunteti pe trecerea de pieteni sau in general pe strada. Raul cel mai mare daca patiti ceva, il veti suferi voi, nu soferul iresponasabil.

(Visited 31 times, 1 visits today)
coana zoitzica

azi e ziua accidentelor. eu m-am trezit dimineata cu sunetul scos de un corp aruncat de o masina. pietonul, care a trecut pe rosu, a refuzat sa mearga la spital desi a zacut cam 5-10 minute pe astfalt

ionescum

Eu sunt sofer cam 80% din timp si restul pieton(cu 3 copii de mana ) si injur pe rand cand pietonii,cand soferii; traversez doar pe zebra,dar tot se gaseste cate un sofer cu permis de Argeshhh care ignora culoarea semaforului,iar pietonii care adorm pe trecere……dar si soferii aia smecheri sughita la greu ca incep cu geneza,perioada precrestina,crestina si SF(am o imaginatieeeeeeeeee)

nina

@Ionescum- moamaaa ce bine suna, da’ eu is departe, departe. Data viitoare anunta-ma din timp si vino mai aproape. Gogosile sa fie la fel de proaspete si cu mult zahar pudra.
Mult’am frumos de invitatie! Imi ploua in gura. 😀

criserb

Mda… ii vad si eu in fiecare zi. Sunt unii care isi tin capul intre urechi probabil sa nu-i ploua in gat…

Chiar daca sunteti pe trecerea de pietoni fiti atenti, daca da unu’ cu masina peste voi el e vinovat, foarte adevarat, dar neatientii pot murii cu nepasarea lor, sau mai rau sa ramana intr-un scaun cu rotile toata viata.

nina

@Cristian – uite vezi, asta te strica.
Aseara chiar l-am urmarit pe unul care travesa departe de zebra, da’ era foarte atent si ma gandeam ca-i mai bine asa, ai mai multe sanse de supravietuire, plus ca doar tu vei fi vinovat daca ti se va intampla ceva. 😀

Florin

Nina,

pe mine m’a invatat la scoala de soferi ca la fiecare trecere de pietoni trebuie sa fiu foarte atent sica pietonii au prioritate…so…chiar daca unul merge cu ochii inchisi…are prioritate 😉

nina

@Florin- Asa si? Daca mori in timp ce aveai prioritate la ce-ti foloseste?
Chiar si orbii au obiceiul de a taversa strazile aglomerate cu un insotitor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.