Mi-e groaza de viitor

copiiM-am trezit diminetaat cu o buna dispozitie de zile mari, explicabila prin faptul ca azi e sambata si viata e frumoasa. 😀

Am coborat si am gasit fetele mancandu-si sandwice-urile si band lapte cald. M-am asezat langa ele si le-am privit lung, amintindu-mi ceva ce am citit  aseara si de care peste noapte uitasem. Oare chiar asa sa fie? Oare chiar asta sa le astepte si pe ele?

alinutza (01-Dec-2007, 21:23)
vreau sa vad zic k sunt d acord cu fetele kre si-au inceput viatza sexuala devreme ………si eu mi-am f**ut la 10 ani si am avut si primu orgasm si atunci am supt hi p*la:X:X….crek aqm sunt expeta in sex si daca avetzi intrebat sa l postatzi si eu o sa va raspud……..sa nu credetzi k sunt o c*rva ci sunt doar o persoana mai curioasa si mia plaqt sa ma f*t d mik si sa sug p*la …..nu uitatzi sa ma intrebatzi c vretzi sa aflatzi…11′

Ma pierd in ganduri… Iulia ma intreaba daca mi-a placut cum a pictat unchiul lor o  casuta de joaca. Sonia a intrat la dus si ma striga ca nu se poate limpezi la cap singura. Peste o luna fetele  implinesc 10 ani.  Aseara se jucau pe stada matele incurcate.

Nu-s incuiata, nu vreau sa le stiu virgine in noaptea nuntii. Am doar speranta ca le voi fi educat suficient de bine, incat sa poata face alegerile legate de viata sexuala in cunostinta de cauza. Dar dupa ce am citit ce scriu copilele alea acolo, nu mai stiu ce sa cred. Va intreb si pe voi,  ce-i de facut?

Sunt multumita macar, ca  daca vor scrie vreodata despre viata lor sexuala, o vor face corect din punct de vedere gramatical. 😀

sursa poza

(Visited 795 times, 1 visits today)
Darael

Ai inceput sa ai griji ? Sa nu-ti faci. Sunt aspecte normale ale vietii. Dar sunt tratate atat de ciudat….

Sfaturi in domeniu:
– Sa fi deschisa si sa nu fugi de discutii si abordari. Orice abordari. Daca fugi, o sa caute in alte parti sa afle.

– Sa prezinti normal subiectul. Multi copii sunt curiosi si vor sa afle la fel ca “de ce e cerul albastru” fara conotatii sexuale si erotice implicite; putini percep diferenta. Cand se abordeaza firesc, au raspunsul si trec la altceva. Dar daca raspunsul e “albina, barza…. bla bla bla”, imediat apare revista, prietena (la fel de nestiutoare), siteul porno. Efectul e evident.

– Incearca sa perzinti diferenta intre iubire / dragoste / prietenie / sexualitate. Cand o sa inteleaga, nu o sa faca greseli in alegeri.

– Spune-le de responsabilitatea alegerilor. Toti copii pricep asta daca ai rabdare.

Succes !

ioana

sigur nu e cam devreme pentru probleme astea? eu intreb cu toata naivitatea… stiu ca altele si mult mai mari sunt grijile cand ai copii, dar si ele dau probabil unor lucruri atentia pe care vad ca o dai tu… si cum a zis darael, o explicatie normala, dar nu pe care sa insisti pentru a le atrage si mai rau atentia. in momentul in care tu le obisnuiesti sa te intrebe orice nu inteleg si nu pricep, n-ai de ce sa te temi ca subiectul asta ar scapa, atunci cand vor da peste el. dar deocamdata sunt in lumea jucariilor… mi se par atat de mici pentru discutii atat de mature, nu pentru ca nu le-ar pricepe, dar treaba lor e sa copilareasca!
apropo de asta, am castigat niste creioane colorate, poate sa vad cum fac cumva sa intru in posesia cartii de la tine 😀

nina

@Ioana- si eu cred ca sunt inca in lumea jucariilor, dar tu nu vezi ce discutii dezvolta copiii astia?
Chiar ieri cand faceam ordine in carti am gasit cartea pe care am vrut initial sa ti-o dau. Pe aia de colorat n-am luat-o inca, da spune-mi cand vii la Bucuresti si ma descurc eu cumva. 🙂

sabina

jur caieri cand am citit la Arhi la tine m-am gandit.pentru ca esti una dintre putinele mamici pe care le stiu.
in mare parte comportamentul tine de educatie.iar daca tu o sa fii acolo sa le raspunzi la intrebari,curiozitatea nu o sa mai fie asa mare.
imi place sa cred ca fetele care scriu pe forumul ala nu sunt decat o minoritate,o mana de fete care din doua rele au ales-o pe cea mai grava!

nina

@Sabina- eu azi ma gandeam ca poate se dau mari ca sa le creada lumea interesante. Nu mai stiu ce sa cred. Ce sa mai zic, o sa vedem ce-o sa fie. 🙂

mRcosmin

Buna Nina!

Nu am mai scris de vreo 2 zile ca am fost plecat din Bucuresti si acum sunt iar pe drum. Ma duc spre orasul meu, Braila (mi-era dor de-ai mei). Revenind la subiectul tau, sfatul meu este sa nu stai cu gura pe ele…sa le sfatuiesti….in chestiile astea eu zic sa fii mai mult prietena decat mama (conteaza!).

Mult succesc!

nina

@mRcosmin- incerc sa fiu si prietena si mama iar pana acum mi-a reusit, da’ eu stiu ce-o sa mai fie?
Si eu sunt din Braila, parintii mei locuiesc acum intr-un sat de pe langa Braila. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.