Dilema

tejgheaSe da urmatoarea situatie. Te duci si iti cumperi o bluza sau pantofi. Pretul trecut pe produs este 54 de lei. Tu “mana larga” ii dai vanzatorului 60 de lei si ii spui multumesc.

Te duci acasa, probezi lucrul cumparat, te bucuri si apoi iti vezi de treaba ta.

Peste noapte te razgandesti si dimineata duci produsul inapoi, solicitand la schimb banii. Cat te astepti sa-ti restituie omul din spatele tejghelei, 54 sau 60 de lei?

(Visited 47 times, 1 visits today)
Nicu

Bre…boieria se plateste …evident ca ala iti va restitui pretul produsului ca de restu’ isi lua omu’ o inghetata …ca doar e cald 😛

Simona

Restul e treaba vanzatorului. Poate omul nici nu isi aminteste ca tu i-ai lasat banii aia, poate ca i-a cheltuit deja. Pana la urma cu restul de 6 lei tu ai platit faptul ca ai fost multumita de cum ai fost servita. Daca bluza nu iti mai place asta nu inseamna totusi ca omul nu te-a servit bine :).

Cred. Adica m-as astepta sa primesc 54 de Ron.

Laura Driha

Daca iti da inapoi 60 inseamna ca i-a placut ca ai returnat produsul in mod civilizat…;)) (sau s-a simtit jignit ca “atata nu mai dai nici unuia in fata bisericii,cucoana!” ) :-))

Laura Driha

Nu ca li se returneaza, ci ca acei clienti care se gasesc nevoiti sa faca asta sunt capabili sa-si faca publice doleantele si fara clasica doza de suprioritate, fara obiectii din categoria “mahala” si fara mai mult tam-tam decat situatia o cere. 🙂 Pentru ca RAR, dar rar intalnesti si oameni cu bun-simt. Si atunci iti vine sa le dai si bacsisul inapoi pentru ca ti-au facut ziua mai frumoasa, pentru ca au stiut sa nu-ti minimalizeze munca numai pentru ca tu nu platesti cu cardul sau n-ai neapart cel mai bine platit job din lume. Si atunci da, le zambesti, ii ajuti si ii astepti si alta data cu placere. Le gasesti motive plauzibile pentru returul facut (“Doamna cea draguta chiar a facut o alegere mai buna returnand bluza aia pentru ca sigur ar fi putut alege una mai potrivita!”), pe cand daca se poarta ca o marlanca a carui singur interes e sa-si ia banii ptr ca “avea dincolo si pe mov, cu 5 % mai ieftin!”, dand semne de nervozitatea si proasta-crestere pentru ca tu nu-i intelegi razgandeala – ei bine, nu prea iti mai vine inima sa-i dai banii inapoi. Si atunci te scuzi cu “politica firmei” si n-o servesti pe galagioasa desi ai fi putut face asta daca invata sa se poarte!

nina

@Laura- Pe mine m-ai convins. Oricum nu m-as duce niciodata, sa duc ceva inapoi, cu “gura mare”. Ba chiar m-as multumi cu ceva la schimb, cred.

coana zoitzica

eu cred ca iti da inapoi 66 ron. o sa-ti multumeasca pentru efortul supraomenesc de a intra in magazinul lui de 2 ori in 24 de ore, o sa-ti dea si o hartie cu calculul dobanzii la cei 60 de ron, o sa te roage sa iei loc pe scaun pana aduce banii, o sa te serveasca cu un pahar cu apa rece …
o sa te trezesti din somn si o sa te razgandesti sa mai dai bluza inapoi. o faci cadou 🙂

zaqk

normal ca doar 54. restul de 6 pe care i-ai lasat reprezinta aprecierea ta pentru serviciul oferit de persoana respectiva. ca tie nu ti-au mai placut pantofii/ bluza/ whatever, e o alta problema.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.