Cat timp faci fix ce-ti place?

curbeCat timp petreceti in fiecare zi, facand doar ce va place?

Eu cred ca ideal ar fi ca raspunsul sa fie: cam 80% dintr-o zi fac doar ce-mi place. In restul timpului ma spal pe dinti, dau cu aspiratorul si strang masa. 😀

Idealul insa e departe de realitate si ajungem deseori ca doar in 20% din timpul unei zile il petrecem facand ceva ce ne place, incluzand aici si mesele ca doar suntem gurmanzi si-i o placere sa mancam.

Nu inteleg de ce oamenii nu-s incurajati mereu sa faca ce le place.  Vorbeam ieri cu Iulia si o intrebam ce-i place ei cel mai mult sa faca. Raspunsul de copil de 10 ani a venit promt:  “Sa ma joc.”

Dar de-a ce iti va placea sa te joci cand vei fi mare? am intrebat in continuare. Mi-a raspuns ca i-ar placea sa fie educatoare, invatatoare sau profesoara. Sa lucreze cu copiii. Fiecare dintre noi ne-am ales cand am fost mici, o meserie care ne placea, insa undeva pe drum am pierdut din vedere asta si ne-am indreptat spre altceva. Putini sunt cei care si-au urmat visul din copilarie.

Am un nepot de var prin alianta, pe care nu l-am mai vazut de 11 ani. Avea atunci 5-6 ani si ne canta ca un dascal din biserica. Ne spunea ca el vrea sa fie popa si de pe atunci isi dorea mult haine de preot. Ieri am aflat vesti despre el. Mai are putin si termina liceul teologic si nu ma indoiesc ca va intra la Institut. Felicitari!

Oricat ai incerca in timpul liber sa faci doar ce-ti place, daca ai un job pe care il urasti sau pe care il faci “din obligatie” nu-i ok.  Important este sa-ti placa ce faci, fie ca asta se intampla intr-un birou sau in parc, la sadit ronduri de flori. Am intalnit multi mecanici foarte pasionati de meseria lor, care mi-au spus ca n-ar alege alta meserie daca ar fi sa o ia de la capat. Am intalnit insa si multi oameni care-si blesteama zilele cand se trezesc de dimineata si pleaca la serviciu, unde-si petrec 70% din timpul unei zile.

Tu cat esti de pasionat de munca ta?

(Visited 120 times, 1 visits today)
ioana

mai nina, exact despre asta scriam, dar cum nu ma pricep sa vorbesc despre generalitati, am lalait-o. dar uite, mersi de ghiont, sper sa termin cat mai repede.

nina

@coana zoitzica- la 17.30 o sa fiu “la scena” cu prietena mea. Va astept acolo. 🙂

@Arhi- M-am gandit eu si la tine. Acu’ nu mai trebuia sa rasucesti cutitul in rana.
Cred ca totusi ai si tu momente, gen (stau in trafic), pe care nu le-ai pus la socoteala. 😀

nina

@Darael- tu esti un privilegiat. Ideea e ca ar trebui ca noi toti sa fim privilegiati. 🙂

@coana zoitzica- 😀 Azi nu ajung acolo, da’ daca vine Beti va trimit scoici. 😉

Nicu

Pasiunea pentru munca e ca si cu dragostea cand incep sa apara rahaturile si neconcordantele….totul se duce de rapa.
Mi-e greu sa apreciez..sunt zile si zile.

nina

@April- felicitri! Mie nu-mi displace sa spal vase. Mie nu-mi place sa calc dar invariabil 1% din timp il petrec in fiecare zi calcand. 🙁

@Nicu- mare dreptate ai, dar nu te tine nimic pe loc asa-i?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.