Ping-pong cu copiii

Ieri am facut ping-pong cu copiii.

La ora unu imi spuneau ca maine e greva si ele nu se duc la scoala. Eu le ziceam sa-si faca temele, ca nu se stie, poate n-o sa mai fie greva . La ora doua inca nu se apucasera de scris si aveau o singura grija, “Ele se duc sau nu, maine la scoala?” Eu le ziceam sa-si faca temele. La trei isi facusera tema la mate, dar tot ma intrebau ce fac ele maine.

M-au disperat la propriu cu telefoanele, ca pana la urma le-am zis, “Bine ma, stati acasa maine”. In secunda doi s-au oprit din facut teme si au fost la joaca.

La sase am ajuns eu acasa si le-am controlat la teme. Evident nu terminasera, ca au tras ele concluzia asa: ” Ce rost are sa ne mai facem temele daca maine nu mergem la scoala?”.

M-am suparat, au lasat capul in pamant si au continuat cu temele, intr-un ritm comparabil cu viteza melcului cand sta pe loc.  😀  S-au lamentat pana pe la opt. Erau asa de suparate si intrebau intruna “Mami, da’ ne ducem maine la scoala sau nu ne ducem?”

Iese mama din camera la un moment dat si zice ” S-a anuntat, nu mai e greva, maine mergeti la scoala.” Astea mici aratau ca niste stafii, erau albe de suparare. Ma suna apoi mama unui coleg de la ele din clasa: ” Ce facem cu copiii maine, ca astia zic ca nu mai e greva?”  N-am stiut ce sfat sa-i dau. I-am zis “Nu stiu doamna, eu zic sa facem cu vor copiii.”

Eu cel putin asa am facut. Le-am intrebat oficial ca si cum n-as fi fost sigura de ce vor ele: ” Voi vreti sa mergeti la scoala maine sau nu?” Am primit raspuns la unison:

“Noi maine suntem in greva si stam acasa.” 😀

(Visited 46 times, 1 visits today)
Cristian Gheorghe

Pe vremea mea nu erau greve. Însă erau ninsorile acelea abundente, parcă prin 78-80 ,care întrerupeau școlile câte o săptămână. Le mai știți? Mamă, ce mă mai rugam să mai ningă un pic să nu dau lucrare la mate nici săptămâna viitoare….

nina

@Cristian- Daaaa, eu le mai stiu. Si noua ne parea super-bine sa stam la joaca in loc sa mergem la scoala. 🙂 Era asa o senzatie ca “vezi, eu as vrea sa merg la scoala, dar daca nu se poate, nu se poate…”

coana zoitzica

pai nu stiu ce sa mai cred. cert este ca fetele ar trebui sa faca ele greva intr-o alta zi decat greva profesorilor 🙂
eu propun in fiecare vineri, ca sa aiba si tenta religioasa, ca nu poti sa le certi in cazul acesta 😉

Ada

Da… e nasol cu greva. Frati-miu e a 7-a si i-a fost amanata teza aia cu subiect unic. Cam aiurea, ca aglomereaza copiii la sfarsit de an greva asta.

nume de cod 29

Ca au stat fetele acasa, e ok. Au si ele nevoie de odihna. 🙂
Intrebarea e, de ce nu au facut greva de 1 mai? Ca doar d’aia e ziua muncii, nu? In week-end ce-au pazit? Micii lu’ Vanghele?

nina

@Ada- nici nu vreau sa ma gandesc ce este in sufletul unui copil care nu stie daca da, sau nu da teza in ziua stabilita. 🙁 Ureaza-i succes, fratiorului tau!
@nume de cod 29- Pai cum sa faca greva in zile oricum libere? N-ai sa vezi. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.