Ce vrei sa faci la batranete?

In primul rand, la ce varsta incepe batranetea? In copilarie credeam ca la 30 de ani, mai tarziu eram sigura ca la 50 si acum sunt convinsa ca dupa 65.

Am auzit mereu oameni spunand ” Eu cand o sa fiu batran, n-o sa mai fac nimic.” sau “Eu la batranete o sa calatoresc si o sa vad lumea.” sau “Abia astept sa ies la pensie ca sa am timp sa-mi cresc nepotii.” si exemplele pot continua.

Am vazut aseara un reportaj despre doi oameni (sot si sotie) care la varsta de 70 de ani, s-au hotarat sa-si demoleze casa construita cu mana lor in urma cu 40 de ani, sa locuiasca 6 luni intr-o rulota si in timpul acesta in locul casei vechi sa-si faca aparitia o noua casa, “casa visurilor lor”.

Oare cati dintre noi ar mai avea curajul ca la 70 de ani sa renunte la tot ce a insemnat acasa pana atunci si sa incerce ceva nou?

Am vazut si auzit de cazuri de batrani care isi vand casa la baranete pentru a se muta intr-una mai mica. Nu asta vreau sa spun.  Nu la cazuri sociale ma refer.

Astia de aseara, chiar m-au pus pe ganduri.

Chiar daca noi acum (cel putin eu) ne dorim o batranete linistita, plina de vacante, lectura si nepoti, s-ar putea ca viata sa ne rezerve altceva si visele de acum sa nu ne fie de ajuns.

Voi ce vreti sa faceti la batranete?

P.S. Asta suna cam ca ” Puisor, tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?” 😀

(Visited 93 times, 1 visits today)
nina

@Simona Mihail- stiu prin ce ati trecut (in sensul ca am citit) si ai drepate. Important e sa traiesti clipa. Voi cred ca aveti mai multe vieti. 🙂 Am vazut si eu moartea cu ochii ca sa zic asa si este foarte adevarat ca altfel te bucuri de viata, dupa asa o experienta. Insa este imposibil sa te gandesti macar odata, “Cum va fi oare viata mea (noastra ca sa luam si familia in calcul), la batranete?”

nume de cod 29

Cand o sa fiu batrana, in primul rand vreau sa fiu in viata.:)
Vreau sa vad lumea alaturi de Radu, sa ne crestem nepotii, sa facem tot ce nu am avut timp, tot ce am amanat.
Eu personal, o sa ma tund scurt si o sa ma imbrac in culori vesele, o sa fiu una din acele babute simpatice care se apuca de parasutism si bungee jumping. Poate atunci o sa am timp si de coborarea in rapel, si de multe alte nebunii care isi asteapta cuminti randul… 😉
Poate ca sunt nebuna, dar eu cred ca esti atat de de batran cat vrei sa fii. Daca sufletul ti-e tanar si ai un zambet larg pe fata, nu imbatranesti niciodata.

DS

Exista batrani care cred ca asa s-au nascut; tineretea lor fiziologica este doar o masca; mai exista si categoria celor care sunt mereu tineri, peste care anii vin doar sa schimbe aspectul fizic. La batranete cred ca voi deveni contabil; trecand in revista ceea ce as fi putut si n-am facut si ceea ce nu ar fi trebuit sa fac. Exista lucruri de care nu sunt mandru si pe care le voi regreta pana in ultima clipa a vietii mele, daca voi trai pana atunci

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.