Totul are un pret

In blogosfera pe care o sustin, se face un concurs, in care fetele sunt invitate sa scrie ce cred despre ” este sau nu totul de vanzare?” .  Am zis sa-mi spun si eu parerea, desi nu-i chiar pe placul tuturor ( parerea zic).

Eu cred ca totul e de vanzare, toti si toate au un pret.  Zicerea “orice e de vanzare daca pretul e corect” este universal valabila. Pentru orice, exista undeva  un cumparator. Important e, ca el sa astepte momentul potrivit si sa-l  ofere. Pe el, pretul.

Cel mai bun exemplu suntem noi toti. Ne ducem  zilnic la job pentru bani. Ne vindem, cum s-ar zice. Vindem timpul nostru, munca noastra.

 Cei mai multi dintre noi nu se limiteaza la asta. Ii mai tineti minte pe cei cu “nunta pe NV” de la nu stiu ce radio? Nu-i asa ca au mers destul de departe pentru bani. Mai sunt chestii de genul “saruta  o masina nu stiu cat timp si masina ramane a ta”.  Unii sunt in stare sa dea bani, ca sa castige bani (vezi Loto). Nu cred ca exista barbat, care sa se fi uitat la fotbal si sa nu fi zis  “ daca luam eu cati bani iau astia, mi-as da si viata pe teren”. Altii, pentru bani se duc la razboi. Nu-mi spuneti ca pentru dragoste de tara. Si exemplele pot continua.

Da, as face orice pentru bani, daca acest orice, nu atenteaza la sanatatea mea sau a altcuiva, indiferent daca este un apropiat sau un necunoscut.

Nimeni nu are curajul sa recunoasca, majoritatea  spun ca nu, ei nu ar face nimic in plus fata de ceea ce fac deja. Ei na! Daca i-ar suna maine cineva si le-ar oferi un extrajob pentru care i-ar plati regeste, n-ar accepta? Nu numai ca totul e de vanzare, dar comertul se practica la vedere.

 Toti vorbesc de sentimente. Nu-i vorba aici de sentimente. Pana la urma nu-i vorba nici de bani. E vorba de beneficii. Nu banii in sine aduc fericirea, ci ceea ce poti face cu ei.

Daca ai bani, de exemplu, poti sa-ti permiti sa-ti bagi  picioarele in serviciu si sa te duci sa vezi  lumea. Cu bani, poti  sa-ti permiti sa nu fi calcat in picioare. Poti sa-ti permiti sa iei cursuri de limbi straine, de pian, de filozofie, cursuri care pe tine ca om te vor imbogati enorm. Ma rog, lista e lunga. Chiar cred ca daca ai bani si suficient de mult cap poti ajunge cu mult, mult mai departe decat oricine. E un avantaj care nu poate fi ignorat.

Totul e de vanzare si mai devreme sau mai tarziu totul se plateste 😀

Si acum ca sa demontez tot ce-am zis pana acum:

Un cetatean la aprozar:

          Cu ce va pot servi?

          2kg de cartofi , dar vreau ca fiecare cartof sa fie ambalat separat.

Vanzatoarea il serveste exact cum doreste si il intreaba?

      Altceva?

      1kg de portocale, dar fiecare portocala vreau sa fie ambalata separat.

Vanzatoarea ii indeplineste dorinta, vizibil nemultumita. Omul se uita prin aprozar si la un moment dat intreaba:

           Ce este ala negru acolo?

          Mac, cretinule, dar nu-i de vanzare 😀

P.S. Intra aici si voteaza. Daca ai necaz pe mine, voteaza pe altcineva 🙁 daca nu, voteaza-ma pe mine 🙂
(Visited 22 times, 1 visits today)
christinique

hey, which reminds me.
pe vremea descrisa in postul respectiv, cand eram studenta si abia aveam bani sa ies prin oras, toate magazinele mi se pareau veritabile cutii cu comori, si vedeam numai lucruri frumoase. Acum, cand am un salariu care sa-mi permita raite prin magazine, efectiv nu mai gasesc nimic pe gustul meu, si umblu tot cu lucruri vechi de cativa ani buni. As in… wtf… ma intreb oare cand era mai bine… caci per total. e la fel. n-am 🙁

Darael

Sunt multe lucruri de necumparat.

Primul zambet al copilului nou nascut,
eliberarea unui evreu la Auschwitz
sa auzi “Iarta-ma” de la un dusman…..

Exemple sunt o mie. Oricine poate sa le dea.
Si, daca studiezi un pic tema, o sa vezi ca toate sunt lucruri esentiale, care tin de Viata…..

Exercitiu.
Vreau un ochi al tau. Iti dau pe el 100 euro.
Nu vrei ? 1.000 atunci.
Nu ? Cresc la 10.000.000. euro. Imi dai un ochi pe 10 milioane ?

Pe ce suma imi dai ochii tai AMANDOI Nina ?
Si nu ti-am cerut sa-mi spui pretul pentru fetele tale….

“Nu totul este asa cum pare” citat din memorie ;;)

Felicitari pentru articol.
Si, scuze ca am fost asa de direct.

nina

@Flore- multumesc, nici nu vreau sa-ti schimbi parerea. Doamne Fereste!
@darael – nici nu ma asteptam la altceva de la tine. Am zis ca tot e de vanzare pt. mine daca nu-mi afecteaza sanatatea mea sau a celorlalti. Iar fetele la un moment dat se vor vinde si ele. Vor merge la job pt. bani, isi vor vinde timpul, munca…….. Multumesc mult si stai aproape 🙂

coana zoitzica

mi se pare rupt din reclama Mastercard acest concurs. pentru primii pasi, primul cuvant, prima iubire nu exista pret, pentru restul exista Mastercard. practic tot ce nu tine de sentimente si trairi, poate fii vandut.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.