Prima si ultima data la Real

Dupa ce a scris copila blonda de Carrefour, mi-am adus aminte de experienta mea cu Realul, magazinul deschis non stop la care produsele au un pret la raft si altul la casa.

Acum doi ani intre Craciun si revelion am plecat cu fetele (Iulia si Sonia) la patinoar. Am ajuns acolo si se putea intra pe gheata, dar nu se puteau inchiria patine. Mi-am amintit ca am vazut eu o reclama de la REAL, in care erau prezentate niste patine pentru copii, la 59 de lei sau 79 de lei, ceva ieftin oricum. Aveam 200 lei la mine si ce ma gandesc, hai sa mergem la Real, luam patinele si venim si la patinoar. Am mers la magazin ( nu mai fusesem niciodata ca abia se deschisese) si am inceput sa le probez patine la fete. Erau la raft o gramada de perechi la pretul din reclama. Cand zic gramada, ma gandesc fix la o gramada, adica una peste alta, desperechiate si amestecate, incat trebuia sa fii foarte hotarat ca vrei sa cumperi, ca sa ai rabdare sa identifici ce-ti trebuie in haosul din raion. Pana la urma am ales doua perechi si ne-am dus cu ele la casa. Aici surpriza. Cand a scanat prima pereche a aparut pretul de 125 lei 🙁 . Hopa. Pai stati un pic. La raft e alt pret. Vanzatoarea ca nu, ca nu e treaba ei, ea scaneaza si incaseaza  pretul de pe produs. Pai stai cucoana, ca iti aduc eticheta de la raft care are si pretul trecut pe ea. Ma duc, iau eticheta, ma mai uit o data si la reclama de deasupra mormanului de patine si vin iar la casa. Scaneaza eticheta si pe casa apare 125 lei 🙁 .  Bai nene, e aproape dublu pretul, ce se intampla? In timpul asta ma mai uitam si la fetele copiilor, care probasera o jumatate de ora pana gasisera niste patine pe masura lor si acum intelegeau ca ceva nu e in regula. Pana la urma, a venit o fatuca de la raion, care mestecand guma, ne-a anuntat ca oferta a fost pana aseara, preturile de azi s-au schimbat in calculator si urmeaza cand or avea timp, sa le modifice si la raft. Adica pentru ei e mai important sa fie modificate in calculator, in loc sa anunte mai intai prostii, ca s-a schimbat pretul. Am facut atunci o plangere si cu plangerea am ramas. A fost cel mai umilitor lucru care mi s-a intamplat in fata copiilor mei, care, by the way, nici in ziua de azi nu au patine de gheata. Pentru ca mi-e frica sa mai cumpar 😀  . Si oricum in Real n-am mai calcat, dar am aflat de pe la cunostinte, ca practica in continuare aceeasi politica. Probabil ca au mai mult de castigat asa.

(Visited 79 times, 1 visits today)
nina

@ionut- da, e clara treaba. Probabil ca daca ar fi fost intr-o zi in care cumparam mai multe, la casa nici nu mi-as fi dat seama de difenta de pret. Poate nici acasa 🙁

nina

@miluch- da 🙁 Deocamdata mergem la patinoare unde se pot inchiria 🙂 Bine ai venit!
@copila blonda – chiar acum am o lista intreaga cu ce tre’ sa cumpar si nu plec nicaieri, ca nu stiu unde sa ma duc 🙁

brontozaurel

cu lista de cumparaturi procedez asa: fac eu lista cu tot[*] ce imi trebuie, trec pretul aproximativ (=adica rotunjit in sus cu un leu fata de ce imi amintesc), studiez pliantele cu oferte actuale (verific si asta, in seara in care expira oricum pliantele sunt “degradate” la hartie pe care se lustruiesc pantofi sau hartie care se recicleaza) sa vad daca nu e cumva pe acolo ceva din ce-mi trebuie… daca e, cu atat mai bine, daca nu, asta e.

in magazin, verific pretul (desi daca ma grabesc rau de tot mai uit uneori + ca uneori se intampla sa nu mearga sa scanez un produs sau pe eticheta de la raft sa nu se vada codul de bare). compar cu cel de pe listuta mea, daca e mai mare decat cel de pe lista injur in gand, dar ce dracu’ sa fac, iau oricum daca nu e prea mare diferenta. de obicei functioneaza metoda.

[*] “tot” e un ideal, ca mereu uit ceva 😛

nina

@brontozaurel- asa fac si eu scriu tot si le si calculez, ca sa-mi fac o idee de cati bani imi trebuiesc. Numai ca acolo lista mea se dubleaza, adica se adauga [*] 🙁

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.