Direct mail

Acum 10 ani, cand m-am angajat prima data dupa terminarea facultatii la un job serios, inca din primele zile de serviciu, dupa ce am invatat produsele firmei, am inceput sa trimit oferte prin fax si prin posta la firme luate din Pagini Aurii 🙂 .

 Aveam si target, 20 oferte pe fax ( sa nu platim exagerat de mult la telefon 😀 ) si 200 de oferte prin posta. Faceam prima data copii la oferte la un copiator la care tot timpul ni se recomanda sa schimbam cilindrul, dar nu avea firma bani de cilindru nou asa ca… nu ieseau tocmai ok. Urma capsarea, plierea, bagarea in plicuri ( plicuri aveam slava domnului ca era o firma care vindea produse de papetarie 🙂 ).

Scriam adresele de mana pe plicuri, si apoi lipeam timbrele. Asta era cel mai greu job. Te umpleai tot de lipici si tu si plicurile si biroul. Apoi le duceam la posta si ziceam eu ca am incheiat cu succes jobul asta.

Peste doua trei zile veneau retur jumatate din plicuri 😀 . Pesemne ca adresele din Paginii Aurii nu erau dintre cele mai noi. Important este ca am castigat atunci in perioada aceea  aproape 70%  din clientii viitori ai firmei.

Mi-am amintit de chestia asta, zilele trecute cand impreuna cu o colega ( Andreea)  a trebuit sa trimitem intr-o zi 450 plicuri cu oferte la potentiali clienti ( altii decat clientii actuali ai firmei ). Bineinteles ca am avut alte conditii, in sensul ca pliantele au fost tiparite in tipografie, adresele le-am scris in computer si le-am tiparit direct pe etichete, doar timbrele le-am lipit in aceleasi conditii ( nici atunci si nici acum nu au lipici suficient).

 Inca nu stiu cate plicuri se vor intoarece de data asta si nici cati clienti vom castiga de pe urma acestei actiuni, dar, mi-a facut mare placere ca o zi intreaga sa nu am nici o intalnire, sa nu trimit nici un mail si sa nu dau nici un telefon. A fost chiar relaxant.  Numai de nu s-ar intampla urmatoarea chestie de acest gen peste inca 10 ani.

P.S. Bineinteles  compania nu mai este cea la care lucram acum 10 ani. Si asta nu-i nici de bine nici de rau 🙂 .

(Visited 27 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.