Vom muri cu totii miercurea viitoare?

Iata de ce:

Doua scenarii de cosmar, doua apocalipse. Sunt ideile care au facut inconjurul lumii odata cu preconizata lansare de miercuri, 10 septembrie, a unei masinarii capabile sa aduca nu atat disparitia Terrei, cat distrugerea totala a intregului Univers, anunta ziaristii britanici de la Daily Mail.

Nu este un scenariu SF ci pura realitate. Cauza unor astfel de scenarii? – o masina gigantica, ce reprezinta cel mai scump si cel mai mare experiment stiintific din istorie, “Large Hadron Collider”, o masina ce va fi pusa in functiune in cursul zilei de miercuri. Desi a fost creat pentru a raspunde celor mai arzatoare intrebari ale omenirii, aceasta ar putea, in egala masura, sa distruga intregul Cosmos. Impresionanta masinarie, care a costat peste 4 miliarde de lire sterline, are 29 de kilometri lungime si se afla la o adancime de 92 de metri. A fost construita in apropierea Genevei si este cel mai puternic aparat creat vreodata pentru a deslusi misterele atomului, a fortelor si particulelor care alcatuiesc universul, in speranta ca mecanismele interioare ale materiei si energiei vor fi revelate..

 

Nu toti cercetatorii sunt, insa, de acord cu pornirea acestui aparat. Tot mai multe voci sustin ca exista sanse ca aparatul sa nu functioneze corespunzator. Doua scenarii posibile au fost elaborate: primul ar fi crearea unei mini gauri negre, care va inghiti pamantul din interior, iar cel de-al doilea este o catastrofica reactie in lant, care va distruge intregul Univers. Inca din 1994, de cand a inceput constructia aparatului, au existat protestatari care au sustinut ca reconstructia Big Bang-ului, care a avut loc cu 13 700 milioane de ani in urma, prezinta riscul ca un cataclism de proportii cosmice sa se produca.
Specialistii de la CERN (Organizatia Europeana de Cercetare Nucleara) resping, insa, aceste scenarii, sustinand ca proiectul a fost elaborat nu pentru a distruge universul, ci pentru a-i afla cele mai ascunse secrete. Singura lor grija este ca aparatul este prea mic pentru a putea sustine un asemenea proces. Insa daca proiectul ar fi un succes, saltul stiintei va fi unul uimitor.

Pana miercuri, cand vom afla cine a avut dreptate, nu putem decat sa tinem degetele incrucisate si sa speram ca oamenii de stiinta implicati in proiect si-au facut corect calculele.

Sursa: Daily Mail

Deci, ce faceti luni si marti?

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.