Tabla inmultirii

Generatia mea a invatat tabla inmultirii in clasa a II a. Asa imi amintesc eu  ( poate ma insel ). Azi copii invata tabla inmultirii in clasa a III a.

Fetele mele, Iulia 9 ani si Sonia 9 ani ( sunt gemene da D  )  vor incepe din toamna clasa a III a.

Ca un parinte care  le vrea cu un pas inaintea celorlalti, le-am dat ca tema de vacanta,  ( daca de la scoala nu le-a mai dat nimic 😀 ) sa invete tabla inmultirii.

Cum jumatate din vacanta a trecut,  le-am amintit ca sunt un pic in urma cu invatatul si le-am rugat sa accelereze procesul 😀 ( au ajuns la 4, dar pe cea cu 3 o cam scalda, o stiu in schimb pe cea cu 5 si cu 10)

Cand le-am intrebat de ce nu au invatat-o la rand au zis  «  pai mami n-ai zis tu sa o stim pe sarite ?» Mda, am zis..

De obicei cand le cer sa faca ceva care nu prea le convine, incearca cu toate mijloacele sa ma faca sa ma razgandesc.

Azi Sonia zice : «  mami, noi la scoala o sa invatam tabla inmultirii, nu ? »

«  da »      raspund , «  pai si atunci, noi de ce sa o invatam acum ? » zice, «  ca sa fiti voi cele mai bune din clasa . » ( n-am gasit alt argument) .

« eu nu mai invat, nu vreau sa ma plictisesc la scoala atunci cand v-a trebui sa invatam asta! » Ce sa-i mai zic ? Nu mai stiu. Tot timpul trebuie sa ai un contraargument la ce spun ei .  Si e din ce in ce mai greu. Voi ce-ati face?

 

(Visited 674 times, 1 visits today)
Radu

Copii de azi cresc mai repede. Au cel putin un an inaintea noastra si ar putea incepe scoala mai devreme. Scoala insa nu mai este asa cum o stim noi si poate ca nu mai e nevoie sa stii tabla inmultirii. Poate e mai bine sa le inveti pe fete cum sa gaseasca de exemplu pe internet cat face 7×8 (sau poate 7*8 🙂 ).

Cornel

La scoala in Sydney de exemplu se cere la anul 3 (echivalent cu clasa a-2-a) sa stie sa foloseasca calculatorul de buzunar pentru calcule. Nu sunt sigur ca e chiar cea mai buna idee -cred ca favorizeaza leneveala- asa ca astept sa vad rezultatul 🙂

Nina

hihihi… Pai asta stiu ele deja, nu asta-i problema. Dar nu cred ca o sa fie deajuns sa stii sa cauti lucruri pe internet ( le stie google pe toate). Sunt chestii ( poate mai putine decat altadata) pe care e bine sa le stii din cap nu din computer 😀 . Printre ele este cu siguranta si tabla inmultirii.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.