Gradina zoologica

Am fost la gradina zoologica.
Animale molesite de caldura, vizitatori care venisera acolo sa le faca pe plac copiilor, intr-o dupa-amiaza de duminica de august.
Altfel, totul arata ingrijit ( sau in curs de amenajare) dar atmosfera era una care nu te imbia la nimic.
Mi-a placut la reptile. Pesemne ca la ele era umbra si erau un pic mai dezmortite. Maimutele care alta data erau ” fruncea” acum abia daca au catadicsit sa iasa din custi.
In zona leilor era liniste. Se reamenajeaza spatiul lor si din cate am vazut nu va arata rau.
Vis -a vis, unde odata erau elefantii, e gol. Numai piscina mare din spate, mai aminteste celor care trec, ca acolo puteai vedea elefantii candva. Incepea sa-mi para rau ca venisem.
Noroc ca am ajuns la struti si una din pasari le-a facut pe plac vizitatorilor, a venit la gard si s-a lasat fotografiat in diverse ipostaze ( e drept ca a fost starnita de un pusti cu veleitati de dresor).
Au urmat apoi caprele si toata suflarea cu mic cu mare a inceput sa adune frunze pe care sa le bage apoi una cate una prin gard la caprite.
In zona erau banci. Ne-am odihnit un pic si am pornit catre iesire.
Sincer nu stiu ce sa zic, cred ca vara nu-i de mers la gradina zoologica. Vara putem merge la delfinariu, la acvariu, la strand sau la rude, dar nu la gradina zoologica. Parca e mai frumos primavara si toamna la gradina.
Apropos, mai stiti cat costa un bilet la gradina zoologica? 13 lei/adult si 6.5 lei/copil intre 2-14 ani.
E bine de stiut, nu?

(Visited 33 times, 1 visits today)
Gabi

Iti dau dreptate, cele mai frumoase amintiri de la gradina zoologica sunt toamna. Culori vii si animale motivate. Poate de aerul bogat sau poate de speranta unui anotimp viu, care sa le tina intr-adevar companie.
Insa e bine sa mergem la Zoo si vara si iarna, mai mult ca un act caritabil, care sa le permita sansa unei toamne viitoare de care se vor bucura si ele o data cu noi.

ana

mie mi-a placut la gradina, sper sa mergem si altadata si in alte locuri mai frumoase decat gradina zoo de exemplu la mec sau la gradina botanica la parc la cinema sau in oraselul copiilor.Multumesc ca mi-ati citit comentariul!

Radu

Lumea pare ca are amintiri placute de la gradina zoologica. Toamna, ca e mai “colorat” si mai racoare, ca animalele sunt mai cooperante, ca te fac sa simti ca nu ai aruncat banii pe fereastra.
In plin sezon “green” si “eco” NU simtim vreo urma de compasiune, ceva?
Nu i se pare nimanui ca zabrelele alea si mancarea aruncata intr-un blid din colt aduc a puscarie ?
Eu de exemplu, daca ma intreaba cineva, as desfiinta “asezamintele” de genul asta asa cum sunt concepute la noi. E frumos sa mergem in vizita sa vedem animalele insa as prefera sa merg acasa la ele, nu la inchisoare.

cantafabule

Dar de ce va place la Zoo? Va plac animalele captive? Va place sa le vedeti cum se chinuie in mizeria crunta din puscariile pe care noi le numim Zoo? Imi place ce a spus Radu. E placut sa vezi animalele, dar in mediul lor natural, nu la puscarie. Eu n-o sa-mi duc copiii la Zoo, pentru ca o sa-i invat ca un animal e si el o fiinta si are si el dreptul la libertate.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.