Jurnal de consilier local – săptămâna 203

Am trăit săptămâna asta ceva ce nu credeam că se poate întâmpla în România anului 2024. Să vă povestesc.

A început luni școala și așa cum era de așteptat problemele au explodat în fața autorităților care au încercat să minimizeze efectele șantierelor începute în toate unitățile de învățământ în același timp. Pentru că toată lumea cerea răspunsuri, noi, consilierii USR,  am convocat conform Codului Administrativ o ședință de Consiliu Local Extraodinară în care să discutăm aceste probleme de interes local. Ședința trebuia să aibă loc vineri la ora 11:00. Am solicitat situația infrastructurii școlare la unitățile de învățământ de pe raza Sectorului 3:

  • lista cu școlile în care se desfășoară lucrări cu data de început și cea preconizată pentru finalizare, cine execută aceste lucrări și mai ales, cum este afectat procesul educațional de aceste lucrări.
  • ce lucrări sunt programate a începe în 2024-2025, tot așa, cu data de început si cea de finalizare, cine urmează se execute acolo unde se știe deja și cum va fi afectat procesul educațional.
  • lista școlilor care învață în 3 schimburi și au redus pentru asta durata orelor de curs și a pauzelor, precum și motivul pentru care au recurs la această soluție.
  • și cel mai important punct de discutat era să aflăm soluțiile propuse de aparatul de specialitate și primar pentru desfășurarea orelor de curs în condiții normale (ore de 50 minute cu pauze de 10 min, siguranța elevilor în unitățile de învățământ, reducerea nivelului de zgomot pe durata cursurilor, reducerea nivelului de poluare provenit de la șantierele din proximitatea elevilor și altele).

 

Long story short, ședința nu s-a ținut, pentru că nici un alt grup de consilieri nu a fost interesat de problemele acestea și nu am avut cvorum. Să vă amintiți de asta când consilierii PNL sau PSD vă mai spune că ei sunt în consiliu pentru a pune pe ordinea de zi problemele oamenilor din sector și a le rezolva. Nu, nu îi interesează câtuși de puțin asta. Deloc.

Ce am reușit să obținem de la personalul de specialitate din primărie a fost lista cu unitățile de învățământ în care se desfășoară lucrări și termenele până la care acestea au prevăzută finalizarea. Avem în lucru 47 de unități de învățământ cu termene de execuție majoritatea în 2026. Deci problemele sunt departe de a se fi terminat, vom mai avea cel puțin doi ani cu șantiere în școli, și cel puțin 4 ani cu primar care gândește haotic atunci când o face. Legat de învățământul în 3 schimburi din cauza lucrărilor, primăria a răspuns că nu se ocupă ea cu asta. Voi vă dați seama? Ei nu vorbesc cu nimeni când încep aceste șantiere și școlile sunt obligate apoi să se adapteze, că nu-i treaba primăriei câte clase le mai rămân lor pentru desfășurarea orelor. Aici suntem.

Și acum vă întreb din nou, voi semnat? Dacă și tu îți dorești o Românie 🇷🇴 pentru toți, nu doar pentru unii, semnează pentru Elena Lasconi și USR! Haideți alături de noi să contribuim împreună la schimbare! Dacă nu ne întâlnești pe stradă, poți descarcă formularele pentru semnături pe care le găsești aici pentru Elena și aici pentru parlamentarii noștri.

Strânge semnături de la familie, prieteni, colegi și vino cu ele la sediul USR Sector 3 de pe Calea Călărași, nr. 172  între orele 16-20 de luni până vineri. În weekend poți lua formularele cu tine în IOR și ne găsești acolo de la 16 până seara. De asemenea, dacă ai nevoie de lămuriri sau îndrumări cu privire la completare sau vrei să-mi predai mie listele semnate, îmi poți scrie și ajut cu mare drag.

Mai avem de parcurs, din acest mandat, 6 săptămâni. Să fim bine!

(Visited 11 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.