Jurnal de consilier local – săptămâna 30

Anul acesta Sectorul 3 are nota 4 la buget, dacă ținem cont de câteva criterii printre care publicarea în format deschis și termenul de aprobare, la care am luat 0 puncte. Detalii aici. Dar măcar știm de la ce pornim și mai ales, știm cum să facem să creștem.

Aproape am terminat cu bugetul, săptămâna asta Mihaela a strâns, scris și trimis amendamentele echipei noastre către primărie, vom avea o ultimă (sperăm) întâlnire luni și apoi următorul pas va fi aprobarea lui în ședință publică. Apropo de ședință publică, pe 27 e o nouă ședință ordinară de Consiliu Local, așa că nu-i ca și cum aș aveau un weekend liber sau ceva. 🙂

Dar să pornim de luni și să vedem cum a fost săptămâna care tocmai se încheie:

Luni – am avut scurt o convocare a comisiei de buget unde am avizat favorabil o modificare a proiectului pe Fonduri Europene de achiziție a tabletelor, tablelor, proiectoarelor etc. pentru școlile din sector. Apoi seara am avut din nou discuție cu câteva direcții din primărie care trebuiau să revină cu fundamentări la niște banii puși inițial în buget ”să fie”. Eu înțeleg că oamenii ăștia ne înjură și fac treaba asta cu fundamentarea doar de gura noastră (gură de care depinde aprobarea bugetului lor), dar cred sincer că la sfârșit vor fi încântați să aibă o fundamentare a banilor pe care îi primesc care îi va ajuta în primul rând pe ei, să nu-i cheltuiască iresponsabil.

Marți – Pentru că de mâine toți elevii urmează să meargă fizic la școală, am avut consilii de administrație la trei din școlile la care sunt membru, iar după amiază a fost cea mai scurtă ședință de Consiliu Local din istoria noastră scurtă de consilieri, a durat doar 25 de minute și am avut de aprobat un singur proiect mai vechi, finanțat din fonduri europene, la care se modifica ceva nesemnificativ. Însă credem ca acesta a fost un moment bun sa înțelegem ca fundamentările ideilor, hotărârilor și proiectelor pe care le facem, trebuie făcute temeinic și bazate pe date și nevoi reale, recente și bine structurate. Că altfel, e plină lumea de intenții bune terminate prost.

Miercuri – Discuții pe proiectele din programul de guvernare locală pe care să le prioritizăm în buget. Am avut o ședință cu colegii de la PNL pentru ultimele (credem noi) detalii despre buget, ședință din care am ieșit la miezul nopții, dar câțiva colegi au mai rămas. Sper că nu multă vreme. 🙂

Ce mai voiam să zic, în proiectul de analiză al societăților Primăriei Sector 3, proiect care include angajarea unei firme independente de consultanță care să facă o analiză comună și complexă a acestor societăți.în prezent, este publicată procedura de consultare a pieței în sistemul de achiziție publică și am dori ca toți cei interesați să participe cu cotații în acest moment al procedurii de achiziție. Aveți aici anunțul.

Joi – au fost trimise către primărie amendamentele noastre pe buget. Sunt amendamente de tăieri acolo unde sumele propuse nu au fundamentări solide și amendamente de adăugări  de sume acolo unde credem noi că e nevoie de mai mult buget pentru proiectele care să ducă la reforme adevărate. Dacă modificările cerute vor fi incluse în faza asta în proiectul de buget, vom avea de votat bugetul în ședința viitoare. Dacă nu, nu.

Vineri – Am primit convocarea pentru următoarea ședință ordinară de CL, de data asta una lungă cu multe puncte pe ordinea de zi, majoritatea la comisia de buget, majoritatea execuții bugetare sau noi bugete. Ca să o citez pe Mihaela Văcaru ”avem 900 pag numai la comisia buget. Bilanțuri, rapoarte și bugete pentru 6 societăți.” Dar, hei, vine weekendul și noi ne-am obișnuit fără prea mult timp liber.

Sâmbătă – am început să mă uit pe proiecte. Le puteți vedea și voi aici, cu precizarea că noi le avem mai detaliate. Și mi-am luat câteva ore libere pentru plimbare, că ieșea fum din creier.

Duminică – Azi reamenajăm terasa. Asta la mine înseamnă replantat niște pomișori și schimbat fețele de perne. Plus ceva rece de băut și o carte bună. Sau continuat cu proiectele că cele 900 de pagini nu se citesc singure. Abia aștept să avem bugetul ăsta votat și să începem să punem în practică proiectele pe care le avem. Hai că mai e puțin!

Mai avem de parcurs 178 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 91 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.