Jurnal de consilier local – săptămâna 24

Duminică dimineața am câteva ore în care îmi aleg un loc drăguț și scriu. Scrisul e una din pasiunile mele (scriu aici pe blog din 2008, ar fi chiar culmea să fac asta fără nicio tragere de inimă), așa că scrierea acestui jurnal nu-i grea deloc pentru mine, nu-i o sarcină sau ceva, e pur și simplu modul în care îmi pun în ordine gândurile și înțeleg către ce mă îndrept.

Luni – Am început cu o ședință de CA la una din școli, la care am participat online în timp ce mă îndreptam spre Senat. Mai țineți minte campania ”Oferă-i un zâmbet! Poate fi singurul.” desfășurată pentru informarea populației cu privire la serviciile oferite victimelor violenței domestice de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, unde alături de câteva colege din PLUS și USR am pozat pentru o expoziție care a avut ca scop conștientizarea de către populație a consecințelor grave pe care violența domestică le are asupra vieții femeilor și a copiilor? Ei bine, acțiunea nu s-a oprit la Sectorul 3 și nu s-a oprit nici măcar la Senat (unde sunt acum expuse fotografiile și de unde așteptăm și punerea în aplicare a unor acțiuni concrete, cum ar fi brățara electronică care să însoțească ordinul de protecție dat agresorilor), ci a mers mai departe. Anca Dragu, președinta senatului, a invitat mai multe ambasadoare cărora le-a prezentat expoziția și le-a povestit despre acțiunea noastră. Nu mă mai lungesc aici, dar nu pot să nu vă zic că doamnele ambasadoare au dorit să ducă expoziția mai departe și portretele să fie expuse și la sediile ambasadelor care doresc să se implice. Și vor o mulțime.

După întâlnirea de la Senat, am intrat direct în ședința de Consiliu Local, una dintre cele mai scurte, având în vedere ca majoritatea punctelor mai fuseseră discutate și proiectele au revenit pe ordinea de zi după ce au fost revizuite și le-au fost adăugate și amendamentele noastre. Ședința de CL o puteți urmări aici.

Marți – Pentru că în ședința de luni am avut pe ordinea de zi organigrama DGASPC S3 am dorit să merg să cunosc și oamenii de la sediu (prin centre am mai fost, dar niciodată la sediul mare). A fost o vizită făcută dis-de-dimineață alături de alți doi colegi, am găsit oameni la lucru în unele birouri, am văzut cetățeni veniți să-și rezolve problemele și paznici în prima lor zi de lucru. Am stat de vorbă cu mulți dintre ei, pe unii i-am felicitat pe alții i-am întrebat cum îi putem ajuta, sper că toată lumea a văzut partea bună a acestei vizite!

Tot marți a avut loc prima dezbatere despre Hala Laminoru și cum trebuie abordată această investiție în viitor, aveți aici o parte din înregistrarea discuțiilor pentru a vă face și voi o idee, nu e o temă ușor de abordat.

Miercuri – Am participat la un curs de comunicare politică și mi-am dat seama ca mai am mult de învățat. 🙂 Am vorbit, cu această ocazie, cu consilierii din celelalte sectoare și din Ilfov despre problemele cu care se confruntă și ei și a fost așa, un schimb de experiență extrem de util, care trebuie făcut mai des, dar mai înainte de asta trebuie să facem rost de timp. Are cineva de dat?

Joi – Am trimis,  împreună USR PLUS și PNL, o adresă către primar și societatea care are în desfășurare un contract de amenajare parc tematic în parcul Pantelimon. I-am rugat să înceteze lucrările prin care aveau de gând să aducă tiribombele în parc, să sape fundații și să-l umple cu butaforii. Ca răspuns la adresă primarul ne-a convocat la o întâlnire după-amiază și am stabilit că cel mai bine ar fi să oprească pentru două saptamâni lucrările și în timpul acesta să găsim o cale de a renunța sau modifica contractul inițial.

Tot joi am avut două ședințe ale comisiei privind analiza societăților primăriei, una cu personalul primăriei și alta seara, între noi, membrii comisiei, pentru a pune la punct ultimele detalii ale caietului de sarcini.

Vineri – Am lucrat la partea mea din caietul de sarcini și am avut după-amiază un curs pe probleme juridice de care ne lovim în calitate de consilieri locali. În general nu prea am regrete pentru lucruri pe care nu le-am făcut în viața asta, dar de când sunt consilier local, cred că m-am gândit aproape zilnic la faptul că m-ar fi ajutat mult niște studii juridice făcute la timpul lor.  Din fericire putem apela la colegi, dar chiar și așa, tot trebuie să știm și noi niște noțiuni de bază, cel puțin pe problemele cu care ne confruntăm mai des.

Sâmbătă – pentru că vineri fina mea a născut o fetiță (da, cum e să fii însărcinată în pandemie, știe doar ea), iar noi nu putem să vedem bebelușa decât în poze deocamdată, am fost ieri să facem cumpărături pentru omulețul cel nou venit pe lume și tare m-am bucurat de asta. A fost așa, ca un concediu. 🙂 Apoi am trimis câteva solicitări de clarificări către echipa de suport consilieri și-am revenit la realitate.

Duminică – După ce termin de scris, am de gând să fac o plimbare (pe jos sau cu bicicleta, mă mai gândesc) până în parcul Pantelimon să văd cum stau lucrurile la fața locului. Apoi sper să vină niște prieteni în vizită, pentru că mi-e reconfortant uneori să vorbesc cu oameni care nu fac politică, dar vor să trăiască frumos aici și pentru care încercăm noi să facem tot ce putem să schimbăm felul în care se fac lucrurile în România .

Mai avem de parcurs 184 de săptămâni. Să fim bine!

(Visited 122 times, 1 visits today)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.