Sol Nessebar Palace Hotel de Paște

N-am plecat niciodată departe de acasă de sărbători. Adică, cel mult ne-am dus la părinții mei, dar asta tot acasă înseamnă. Cu atât mai mult, n-am făcut nicioadată sărbătorile printre străini. Bine, nici acum n-au fost chiar printre străini, dar totuși…

Am petrecut anul acesta zilele de Paști la bulgari. Mai exact într-un hotel din Nessebar unde înțeleg că se duc români de Paște de cel puțin 10 ani. Cum ar spune Amza Pellea, mai devreme sau mai târziu vine rându’ la toată lumea. Rândul nostru a fost în 2017 și nu pot spune că ne pare rău.

Am fost o vacanță frumoasă, începută în Vinerea Mare și terminată luni după Paște.

Drumul până la Nessebar se parcurge în 5-7 ore în funcție de câte opriri faci și cum prinzi aglomerația de la graniță. Noi am mers cu waze, 4 mașini și am făcu drumul în 6 ore și la dus și la întors.

La hotel nu avem de ce a ne plânge, un hotel foarte frumos (5 stele), care a avut grijă să-și primească clienții cu toate porțile deschise, ca să spun așa. Nu te puteai plictisi deloc, am avut activități tot timpul, de la lecții de salsa și step aerobic la tir cu arcul sau cu pușca. Un grup de entertaineri foarte tineri și entuziaști, care ne-au plăcut foarte mult, au făcut tot posibilul ca toată lumea să se simtă bine și să aibă de unde alege diverse activități.

De exemplu, noi vineri am tras cu arcul, am jucat cărți am socializat, iar fetele au fost și la plimbare în Orașul Vechi. Seara am avut spectacol. Sâmbătă am fost la lecții de salsa, am jucat ping pong și după amiază am fost la plimbare în Orașul Vechi. Seara s-a putut merge la bisericile din zonă pentru slujba de Înviere. Apoi la miezul nopții în holul hotelului am putut ciocni ouă și mânca cozonac și pască.

Dumimică la prânz a venit un preot și a ținut o slujbă undeva afară și apoi au continuat activitățile. S-a putut juca până și petanque (dacă nu știți ce e vă explic eu, numai întrebați). Am fost și la piscina interioară, iar unii dintre noi au fost iar la plimbare prin oraș. Cei mai harnici au intrat chiar și în sala de sport. N-a fost cazul meu, dar am profitat de ora de aerobic în aer liber, cu marea în față, de vis.

Una peste alta, deși plin de români care uneori exagerau cu pusul în farfurie, n-am de ce a mă plânge, deși aerul condiționat din camera noastră mergea exclusiv pe rece. Ne-a ajutat mult vremea, care s-a stricat puțin doar luni, dar noi atunci am plecat acasă, așa că totul e bine când afară e bine. 🙂

Un sejur de trei nopți cu all inclusiv pentru 4 persoane a fost 605 euro. Am mai plătit în plus 30 leva parcarea la hotel pentru 3 zile, 25 lei podul la Giurgiu la dus, 4 leva  podul la întors, 300 lei motorina și 200 leva diverse cheltuieli de care ne puteam lipsi, dar știți cum e, dacă tot am fost acolo, să ne și luăm câte ceva.

(Visited 394 times, 1 visits today)
Vienela

Nu iti poti imagina de cate ori m-am gandit la tine zilele astea! Am decis sa ramanem acasa, singuri, sa ne odihnim. Am inceput sa ne plictisim inca de sambata, mai ales ca nici vremea nu ne imbia sa iesim la plimbare. As fi dat orice pentru a ma teleporta in Bulgaria, la mare, la munte, oriunde… Nu mai repet experienta asta nici daca mor de foame un an pentru o mini vacanta… 😀

Nina

Vienela, sa stii ca noua ne-a lipsit, cat de cat, acest acasa. Pastele avea si pentru noi ritualuri, de la mersul la cumparaturi înainte și spart in jur de 200 euro la supermarket și apoi gatit doua zile ca nebunii, până la calcat pe fier si iarba in dimineata de duminica. Ne-a lipsit doar chestia asta de la sfarsit, se înțelege. 🙂 Și da, as repeta experienta, mai ales de Craciun, undeva in Maramures. 🙂

Cornelia

Faina vacanta! Noi am stat acasa anul asta, au fost momente in care ne-am cam plictisit si uitandu-mi in feed-ul din facebook vedeam ca tot mai multi aleg sa plece de Paste. Cred ca e mai relaxant asa. Eu am stat acasa de joi si am facut in continuu cate ceva, parca nu se mai terminau treburile. Multa nebunie si stres, ca la final sa ajungem la aceeasi concluzie: Pastele trece in 2 zile :))) Same thing si de Craciun se va intampla- imi doresc tare mult sa ajung in Viena de Craciun, sa vad piata impodobita. Ahh, doar un vis momentan.

Nina

Stii tu cum e, daca nu visam, nu ni se indeplineste. Si daca visul e suficient de puternic, sigur se transforma in realitate. Si eu sper sa vad piata de Craciun din Viena intr-o zi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.