Cum alegem șamponul și balsamul pentru păr

Dacă nici cu podoaba capilară nu ne mai lăudăm, atunci nu știu cu ce am mai putea-o face.

După ce mi-am făcut tratamentul cu keratină, părul meu arată mult mai bine. Se împlinesc în curând trei luni de când l-am făcut, și după ce m-am spălat vreme de 90 de zile cu șampon și balsam fără sulfați, am hotărât să-l spăl acum, o vreme, cu șampon și balsam pentru volum. Ușor de zis, greu de făcut. Sunt milioane de astfel de produse, cum să aleg ceva care să mi se potrivească?

M-am gândit la câteva criterii de care să țin cont atunci când le aleg, dar dacă aveți și alte sugestii vă rămân îndatorată:

  • Țin cont de tipul de păr. Asta la prima vedere ar părea destul de greu de făcut, deoarece părul meu e blond, cu fir subțire spre normal și se îngrașă ușor. Dar din fericire exista multe variante de produse cosmetice fix pentru părul blond și gras, așa că mă axez pe șampoanele și balsamurile care se adresează acestui tip de păr.
  • Citesc pe bloguri și forumuri despre ce produse mai folosesc fashonistele nostre și cu ce rezultate. Știu că lumea spune că bloggerițele de beauty  n-au cine știe ce influență, dar dacă e să căutăm informații despre produse cosmetice nu ne vom duce pe vreun blog de design interior. De multe ori comentariile la articolele despre diverse tipuri de șampoane sunt mai importante decât articolele în sine, așa că da, e bine de urmărit informația.
  • Caut un șampon  cât mai natural, pe bază de plante, cu keratină, uleiuri esențiale, etc. Știu că nu  tot ce scrie pe etichete e adevărat, dar de la ceva tot trebuie să plec, așa că citesc cu atenție eticheta. Uneori mă și entuziasmez când aflu câte chestii știe să facă mai știu eu ce șampon, dar îmi revin repede și las produsul ales să mă surprindă. Sper că în mod plăcut!
  • Nu mă uit la preț. Acesta e ultimul lucru de care țin cont atunci când mă hotărăsc să cumpăr un șampon care îmi ajunge cel puțin două luni. Nu prețul e important. Deși de multe ori plătim brandul nu calitatea șamponului, nu-mi pasă de preț dacă aflu că un șampon e bun și mai ales dacă îl și testez și mă conving de asta. Nu vă zgârciți atunci când cumpărați șampon și balsam. Gândiți-vă că un șampon de 50 lei (de exemplu) îl folosiți pentru cel puțin 15 de spălări. Acum calculați cam cât vă costă un spălat și comparați cu prețul de la salon. Aud?! Să nu cădem însă nici în extrema cealaltă. Nu tot ce e scump ne este întotdeauna bun, așa că eu spun că trebuie să ținem cont de toate criteriile de mai sus pentru a fi sigure că facem o alegere foarte bună.

Fetelor, iarna a trecut, e vremea să ne lăsăm acasă căciulile și să ne mândrim cu părul nostru!

sursa foto

(Visited 505 times, 1 visits today)
Cris

Si ce ai ales pana la urma? sunt curioasa 🙂
eu folosesc cam de 3 ani acelasi sampon, tind sa raman fidela tare cand gasesc ceva ok. Folosesc sampoanele de la Spanish Garden, stiu ca in tara nu se gasesc.
Cred ca as incerca ceva profesional, gen cele care se folosesc in saloane, dar nu am impulsul necesar.

Nina

Mi-am luat de la TIGI un sampon si-o masca pentru par casant, ca am uitat sa spun ca-i si casant parul meu. 🙁
Am avut si eu ani de zile cand foloseam acelasi sampon, dar mai nou le schimb mult mai des.

Nina

Da, e greu sa gasesti un sampon care sa ti se potriveasca din toate punctele de vedere, dar o viata avem si suntem datori sa incercam sa-l gasim. 🙂

Enache Alexandra

Eu am facut cea mai mare greseala din toate timpurile: m-am decolorat. Parul meu abia isi revenise dupa o cura cu uleiuri esentiale si samponuri naturale, fara parabeni si fara alte minuni. Acum acord o mare grija parului meu, cu atat mai mult dupa acest experiment care m-ar fi putut costa pierderea intregii podoabe capilare. Nimic nu se compara cu extractele naturale. Intr-o luna parul mi-a crescut semnificativ si structura acestuia s-a imbunatatit considerabil.

Nina

Ai dreptate, Alexandra, e greu cu parul decolorat. Si da, sampoanele fara sulfați sunt o minune. E drept ca parul se ingrasa mai repede (cel putin cucele pe care le-am incercat eu), dar asta sa fie problema. Succes cu recuperarea frumusetii parului!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.