Cum stiu ca mi se potrivește un parfum

Sunt o iubitoare de mirosuri frumoase. Bine, n-am întâlnit încă oameni care să nu fie. Acum, ce mi se pare mie frumos nu e obligatoriu să fie pe placul oricui, pentru că, nu-i așa, gusturile nu se discută. Dar sigur că mai toți ne ghidăm după niște reguli atunci când ne alegem parfumul.

gloria-vanderbilt-vanderbilt-eau-de-toilette-pentru-femei___3Primul meu flacon cu aromă mirositoare pe care mi-l amintesc și pe care l-am folosit ani la rând a fost Vanderbilt. Eram studenta. Mi l-a recomandat o prietenă, a spus că l-a mirosit și a dus-o cu gândul la mine. L-am luat. Sticluța mică plină de colonie gălbuie pe care purtam în geantă îmi părea, precum cavalerii veniți să salveze prințesele răpite de zmei sau balauri în basmele românilor. Flaconul de Gloria Vanderbilt îmi devenea aliat în zilele în care plecam în grabă și uitam de parfum. Interiorul mașinii mele se impregna cu arome discrete orientale de iasomie și scorțișoară, iar pielea mea îmi aducea toată ziua iz de vanilie și ananas în simțuri. Nu-i un parfum scump, așa cum nici merele nu-s scumpe, dar din toate fructele din lume, dacă ar fi să aleg unul singur l-aș alege pe el. Pe măr. Parfumul mi l-am recumpărat acum, din nostalgie, după mulți ani de la recomandarea prieteni mele, când l-am găsit pe elefant.

Bineînțeles că de-a lungul timpului mi-am adăugat în ”portofoliu” o mulțime de alte variante de parfumuri. Am avut mereu niște criterii după care m-am ghidat în alegerea lor și n-am dat niciodată greș:

  • M-am gândit la mirosurile din natură care îmi plac. Trandafirul, floarea de cireș, narcisele, santalul, iasomia. Am căutat și ales întotdeauna parfumul care să includă aromele mele preferate.
  • M-am gândit la personalitatea mea. Dacă eram băiețoasă, sigur nu mi-ar fi plăcut parfumurile dulci, așa cum dacă eram o romantică incurabilă, nu aș fi apreciat aromele tari. Mie îmi place mult vanilia amestecată cu santalul. Adică dulce dar nu prea,  Așadar, gândește-te cam ce ai vrea să dezvăluie parfumul pe care-l porți.
  • Încearc întotdeauna pe pielea mea parfumul ales, înainte de a-l cumpăra. Și nu-l aleg pe loc. Las aroma să-mi intre în piele, aștept să miros și notele de mijloc, mă interesează și cât persistă mirosul. Bine, asta în cazul în care nu primesci cadou parfumul și sper doar că se va potrivi cu ph-ul meu.
  • Am luat în calcul ce buget am pentru parfum. Trebuia s-o spun și pe asta. Nu-i ca și cum am avea tot timpul buget nelimitat pentru parfumuri. Dar niciodată nu merg la cumpărături cu, să spunem, 250 lei ca să încerc parfumuri de 500. Nu, mă străduiesc să aleg un parfum în limita bugetului și nici măcar nu miros parfumurile mai scumpe atunci. Asta cu încercatul mai multor miresme o fac de obicei atunci când nu vreau să-mi cumpăr nimic din parfumerie. Atunci am liber să încerc orice, poate și pentru a stabili un buget pentru data viitoare. Altfel, când merg să-mi cumpăr parfumul, îl iau și gata. Că tentațiile sunt mari și nu vreau să cheltuiesc mai mult decât mi-am propus.

Am astăzi o listă mai lungă cu parfumuri preferate, n-ar fi corect să închei articolul ăsta fără să vă spun măcar câteva dintre ele: Tresor de la Lancome, Euphoria de la Calvin Klein, Lady Million de la Paco Rabanne și, logic, Nina de la Nina Rici.

(Visited 492 times, 1 visits today)
Vienela

Nina, de la Nina Rici, este si preferatul meu. Din pacate, sunt asa de zgarcita incat niciodata nu ma indur sa dau banii pe el. :))) Bine, mai e si faptul ca o asemenea extravaganta ar face o gaura destul de serioasa in bugetul familiei. :)))

Nina

Vienela, e bine ca macar sa stie prietenii tai ce preferi. Poate intr-o zi punem mana de la mana si primesti un cadou frumos. 🙂 Eu de ce crezi ca le-am enumerat pe preferatele mele?

Cris

Nina – de la Nina Ricci ei si printre preferatele mele, il asociez cu un parfum al mamei din copilarie – nu ma intreba care sau daca chiar seamana. As vrea sa incerc unul nou din cele de la Nina Ricci. Deocamdata am 2 si nu cumpar altul pana nu sunt astea pe duca cu adevarat.

Nina

Eu am vrut sa fac si o poza cu parfumurile mele incepute, care la un loc cu ale fetelor sunt vreo 10. Asa am zis si eu. Nu mai iau nimic pana nu le termin pe astea. Bine, pana la prima abatere.

thea

Declaration de la Cartier – il folosesc de vreo 15 ani, e barbatesc dar n-am stiut asta pana acum cativa ani cand mi-as fi dorit si o lotiune de corp si am aflat la magazin ca gama contine doar parfum si after-shave :)).
Cateodata, vara, folosesc “Pleats – Please”, pe pielea mea are un miros proaspat.
Si mai noua pasiune “Romance” de la Ralph Lauren.
Si ca s-o dau si-n nostalgii, primul meu parfum a fost ceva de la B.U., sticluta era ambalata intr-o cutie metalica 🙂

Daniel

De cand am redus considerabil fumatul, mă mai mână necuratul și arunc banii pe parfumuri. Prefer de calitate, chiar dacă cumpăr mai rar. Sunt ușor alegic la parfumurile de bărbați, așa ce de cele mai multe ori apelez la unisex sau chiar de femei. Știu că pare ciudat, dar cum fac bube de la anumite ingrediente pe care le contin majoritatea parfumuilor destinate barbatilor… cu ceva trebuie să mă dau.

Adriana

Multumim pentru sfaturi! Vanderbilt inca este unul din preferatele mele si il recomand cu drag tuturor prietenelor. Totusi, nu folosesc aceasi parfum in fiecare zi, depinde mult de starea mea de spirit. Imi place sa cred ca fiecare parfum pe care il potrivesc se potriveste cu starea mea. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.